Το νέο Audi S8 με την ακρίβεια του διαβήτη, στοχεύει σε ένα ιδιαίτερο κοινό, που θέλουν να συνδυάσουν τις επιδόσεις με την αδιαπραγμάτευτη πολυτέλεια. Το δυναμικό στυλ κυριαρχεί, αλλά, η πολυτέλεια κερδίζει για ακόμη μια φορά, για ένα μοντέλο που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες με ...προεδρικές αδυναμίες.

Έχει τεράστιους χώρους, ενώ τα καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης, άνεσης και τεχνολογίας θέτουν πολύ ψηλά τον πήχη - ακόμη και στην κατηγορία του. Σαφώς, το γράμμα S φανερώνει και τις σπορ "ορέξεις" του μοντέλου, κάτι για το οποίο φροντίζει ο   V8 bi-turbo βενζινοκινητήρας 4.0 TFSI που αποδίδει 571 ίππους με την αστείρευτη ροπή 800 Nm.

Εξοπλίζεται με την υβριδική τεχνολογία MHEV για την τέλεια απόδοση της ισχύος. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Όσον αφορά το υβριδικό σύστημα του μοντέλου, το (MHEV) αυτό, σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα,  συνδράμει διαρκώς στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.  Στην καθημερινή οδήγηση η εξοικονόμηση καυσίμου φτάνει μέχρι και τα 0,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Το νέο S8 έρχεται στάνταρ με την προγνωστική ενεργή ανάρτηση. Αυτό το high-tech σύστημα, το οποίο λειτουργεί σε συνδυασμό με την ενεργή αερανάρτηση, μπορεί να ανυψώσει ή να κατεβάσει ανεξάρτητα κάθε τροχό, μέσω ηλεκτρομηχανικών μηχανισμών. Με αυτό τον τρόπο και για πρώτη φορά είναι εφικτός ο ενεργός έλεγχος του αυτοκινήτου σε οποιεσδήποτε συνθήκες οδήγησης, με αποτέλεσμα να μειώνονται σημαντικά οι κλίσεις κατά την επιτάχυνση ή την επιβράδυνση.

Επίσης, το Audi drive select προσφέρει την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πέντε προφίλ οδήγησης. Η λειτουργία "Comfort +" είναι ένα νέο προφίλ για μεγαλύτερη άνεση. Στη λειτουργία "Dynamic" το S8 εξισορροπείται τελείως. Η ενεργή ανάρτηση προσφέρει μια ακόμη νέα λειτουργία. Όταν ενεργοποιείται η λαβή της πόρτας τότε το αμάξωμα αυτόματα ανυψώνεται γρήγορα μέχρι και 50 χιλιοστά για ακόμα πιο άνετη επιβίβαση ή αποβίβαση.

Πλειάδα και τα συστήματα υποβοήθησης, που αγγίζουν σε αριθμό τα 38! Το ενεργό Adaptive Cruise Control είναι αυτό που ξεχωρίζει στην υπερπλήρη σειρά συστημάτων υποβοήθησης. Συνδυάζει τις λειτουργίες του συστήματος ACC, της υποβοήθησης κυκλοφοριακής συμφόρησης (traffic jam assist) και της διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας. Σε συνδυασμό με τη προγνωστική υποβοήθηση απόδοσης, επιβραδύνει και επιταχύνει το Audi S8 ανάλογα με τις επερχόμενες συνθήκες.

Στο πακέτο City, το σύστημα Audi pre sense συνδυάζει τις λειτουργίες πρόληψης στα δύο άκρα του αυτοκινήτου ώστε να δημιουργήσει τον πλήρη έλεγχο Audi pre sense 360​​°. Αν το σύστημα ανιχνεύσει μια επικείμενη πλευρική σύγκρουση, τότε ειδοποιεί την προγνωστική ενεργή ανάρτηση για να ανυψώσει άμεσα το αμάξωμα κατά 80 χιλιοστά.

Φέρει τις τελευταίες εξελίξεις σε  ψηφιακές υπηρεσίες σε συνδυασμό με την υπερσύγχρονη συνδεσιμότητα. Η λειτουργία αφής MMI στο νέο Audi S8 είναι πλήρως ψηφιακή ώστε ο οδηγός να ελέγχει σχεδόν όλες τις λειτουργίες μέσω δύο μεγάλων οθονών. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το  MMI navigation plus που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο κέντρο ψυχαγωγίας (infotainment) και μέσων ενημέρωσης.