Ξεκινά από τις 15 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο και απέστειλε στο ΦΕΚ προς δημοσίευση τον σχετικό οδηγό εφαρμογής της δράσης.

Μέσα από το πρόγραμμα τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν μια μονοκατοικία ή ένα διαμέρισμα ως κύρια κατοικία αλλά και συνολικά οικογένειες που διαμένουν σε πολυκατοικία (πάντα με χρήση κύριας κατοικίας) μπορούν να διεκδικήσουν ανάλογα με το εισόδημά τους και τον αριθμό μελών τους (βλέπε πίνακα) επιδότηση από 25% έως 70% για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού τους. Συνδυαστικά μπορούν να χρησιμοποιήσουν άτοκο δάνειο ή και ίδια κεφάλαια για να καλύψουν τις αναγκαίες δαπάνες.

Ανάμεσα στις βασικές αλλαγές που φέρνει η νέα φάση του «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» είναι η κατάργηση του ανώτατου ορίου στην έβδομη εισοδηματική κατηγορία. Με πιο απλά λόγια, όσα νοικοκυριά έχουν ατομικό εισόδημα άνω των 35.000 ή οικογενειακό άνω των 45.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν τη χορήγηση άτοκου δανείου. Στον προηγούμενο κύκλο υπήρχε ανώτατο όριο.

Η υποβολή των αιτήσεων για τον νέο κύκλο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ξεκινήσει διαδοχικά ανά ομάδα Περιφερειών από τις 15/7/2019 και θα γίνει με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια του φορολογικού έτους 2018 (εκκαθαρισμένες δηλώσεις φορολογίας).

-Πότε θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του προγράμματος;

-Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα;

-Πώς θα γίνουν οι αιτήσεις;

-Ποιο είναι το κόστος του ενεργειακού επιθεωρητή;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Πέμπτης

Βήμα βήμα η αίτηση για το νέο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»