Πρόγραμμα-επιστροφή στο παρελθόν, που δεν κατανοεί τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και τις προκλήσεις του μέλλοντος», χαρακτηρίζει, με ανάρτησή του στα social media, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης το πρόγραμμα της ΝΔ που παρουσίασε χθες ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης εχθές παρουσίασε ένα πρόγραμμα-αντιγραφή των προγραμμάτων της ΝΔ του 1990. Ένα πρόγραμμα-επιστροφή στο παρελθόν, που δεν κατανοεί τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας & τις προκλήσεις του μέλλοντος. Αυτό που προτείνει είναι η αναπαραγωγή του παραγωγικού μοντέλου που οδήγησε στην κρίση & κατέληξε στη χρεοκοπία» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και εξηγεί: «Με οριζόντια μέτρα χωρίς κλαδικά κριτήρια & τομεακές εξειδικεύσεις, χωρίς άποψη για το προς τα πού πρέπει να στραφεί η οικονομία, ευνοεί τελικά την εσωστρεφή κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, που δεν καινοτομεί, καθώς & δραστηριότητες με χαμηλή προστιθέμενη αξία. Με οριζόντιες μειώσεις στη φορολογία, που ευνοούν τους «επάνω» & αντί να μειώνουν, αυξάνουν τις ανισότητες».

Και καταλήγει ο κ. Δραγασάκης:

«Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε εάν θα φτιάξουμε την Ελλάδα, της επόμενης δεκαετίας, την Ελλάδα του 2030, χτίζοντας πάνω σε όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα, για ένα μέλλον βιώσιμο & δίκαιο, με κοινωνική συνοχή ή αν θα γυρίσουμε στην Ελλάδα των λογικών & των πρακτικών που έφεραν τη χρεοκοπία, των πιο φθαρμένων υλικών που κατέρρευσαν, συμπαρασύροντας μαζί τους κόπους μιας ζωής & ακυρώνοντας την ελπίδα τόσων νέων ανθρώπων. Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για το αύριο όλων μας».