Ο ήλιος, το χλώριο και το θαλασσινό νερό ταλαιπωρούν τα μαλλιά, ξηραίνοντάς τα, θαμπώνοντας το χρώμα τους και φριζάροντάς τα. Φυσικά δεν αποτελεί λύση για να τα προστατέψουμε το να τα  εκθέτουμε ελάχιστα σε ήλιο και θαλασσινό αλάτι, αφού κάτι τέτοιο εκτός από καταναγκαστικό δεν είναι κι εφικτό. Πως λοιπόν θα  επιβαρύνουμε τα μαλλιά μας όσο το δυνατόν λιγότερο το φετινό καλοκαίρι;

Για αρχή αποφύγετε να κάθεστε πολλή ώρα στον ήλιο ειδικά αν τα μαλλιά είναι βρεγμένα.

Μετά από τις βουτιές να ξεπλένετε τα μαλλιά σας από το αλατόνερο, αλλιώς σε συνδυασμό με την αφυδάτωση της τρίχας από τον ήλιο, προκαλείται σπάσιμο κι αδυνάτισμα της τρίχας.

Αν έχετε θέμα τριχόπτωσης, απαραίτητη είναι η χρήση καπέλου, τυρμπάν ή μαντηλιού και αντηλιακού γιατί κινδυνεύετε από έγκαυμα του δέρματος του κεφαλιού. Παράλληλα, χρησιμοποιήστε κάποιο προϊόν που ενυδατώνει και προστατεύει την τρίχα από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Για να θωρακίσετε ακόμη περισσότερο τα μαλλιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρή κερατίνη που δίνει όγκο, λειαίνει τις τρίχες και προστατεύει τον φλοιό τους, αλλά κι από το φριζάρισμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ειδικά έλαια.

Έτσι ή αλλιώς αναμείξτε σε ένα μικρό μπουκαλάκι με αντλία για spray, μισή ποσότητα από την μαλακτική κρέμα μαλλιών σου και μισή ποσότητα με νερό και κουνήσετε καλά. Ψεκάστε τα μαλλιά  κάθε φορά πριν μπείτε στο νερό αλλά και μετά, ώστε να μην μπλέκονται και να μην ταλαιπωρούνται κατά το χτένισμα, δεδομένου ότι τα στεγνά μαλλιά έχουν δεκαπλάσια ελαστικότητα από ότι τα βρεγμένα.

Να μην αμελείτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό σαμπουάν  κι άλλα εξειδεκευμένα τέτοιου τύπου προϊόντα μαλλιών τα οποία εκτός από προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες, προσφέρουν και μαλακτικές ιδιότητες. Προτιμήστε σαμπουάν, μάσκες και ξηρά λάδια μαλλιών που περιέχουν αργανέλαιο κι αναδομούν την τρίχα και θα αποζημιωθείτε.

Αν έχετε μακριά μαλλιά να τα πλέκετε όσο είστε στην παραλία και κάνετε τις βουτιές σας αφήνοντάς τα να στεγνώσουν φυσικά. Έτσι θα αποκτήσετε το τέλεια beach waves όταν τα λύσετε.

Το ψαλίδισμα των άκρων είναι σημαντικό για την αποτροπή του σπασίματος της τρίχας και τη δημιουργία ψαλίδας. Κουρέψτε ελαφρώς τα μαλλιά σας πριν και μετά τις διακοπές ώστε να είναι πιο ανάλαφρα και να παραμείνουν υγιή.

Αν υιοθετήσετε τα προαναφερόμενα tips θα έχετε ένα περιποιημένο κεφάλι και στην παραλία, ενώ η τρίχα σας θα παραμείνει ενυδατωμένη και η περιποίησή της μετά τις διακοπές, θα υπακούει στην σχετική ρουτίνα σας. Καλά κολύμπια!