Από τις πιο αντιαισθητικές εικόνες τώρα το καλοκαίρι είναι αυτή ποδιών με πέδιλα και σκασμένες φτέρνες. Κι όμως μπορείτε να αποκτήσετε μαλακές πατούσες σαν μωρού, στην ηρεμία τα σπιτιού σας, χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα που έχετε στην κουζίνα σας. Τι μπορείτε να κάνετε;

Ακρως αποτελεσματική είναι η μαγειρική σόδα. Σε ένα μπολ αναμείξτε 3 μέρη μαγειρική σόδα κι 1 μέρος νερό. Βάλτε το μείγμα στα πόδια σας και κάντε τους μασάζ, προσέχοντας ιδιαίτερα τις φτέρνες, τα δάχτυλα και τους κάλους. Εάν το δέρμα είναι πολύ ξηρό, χρησιμοποιήστε μία ελαφρόπετρα. Αφού τελειώσετε, ξεπλύντε με ζεστό νερό και βάλτε ενυδατική κρέμα.

Εξίσσου εντυπωσιακά αποτελέσματα έχει το μηλόξιδο. Θα χρειαστείτε 1 μέρος μηλόξιδο, 1 μέρος Listerine, 2 μέρη ζεστό νερό. Μουλιάστε τα πόδια σας για 10-20 λεπτά, στεγνώστε και μετά κάντε απολέπιση με ελαφρόπετρα.

Θαύματα κάνει το ελαιόλαδο, καθώς ενυδατώνει και κυριολεκτικά μεταμορφώνει το δέρμα, χαρίζοντάς του σούπερ απαλότητα. Απλά βάλτε το στα πόδια σας πριν τον ύπνο, κάντε ελαφρύ μασάζ, ώστε να απορροφηθεί  και φορέστε κάλτσες. Επαναλάβετε τακτικά για μόνιμα αποτελέσματα!

Πολύ καλά ενυδατώνει και το μέλι: Ανακατέψτε καλά σε ένα μπολ 1/4 κούπας καστανή ζάχαρη, 2 κ.σ. λάδι καρύδας, 2 κ.σ μέλι και 3 σταγόνες έλαιο μέντας και κάντε μασάζ στις πατούσες σας. Μετά ξεπλύντε, σκουπίστε με μία πετσέτα και ενυδατώστε.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα: Θα χρειαστείτε 4 κούπες πλήρες γάλα, 2 χούφτες μαγειρική σόδα, μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο, λίγη χαλαρωτική μουσική κι αρκετά κεριά! Ζεστάνετε το γάλα, τοποθετήστε το σε μία λεκάνη και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά. Μετά, πάρτε μία χούφτα μαγειρική σόδα και κάντε μασάζ στα πόδια σας, προσέχοντας τα σκληρά σημεία. Μετά, ξαναβάλτε και τα δυο σας πόδια στο γάλα για άλλα 5 λεπτά. Ξεπλύντε, στεγνώστε και ενυδατώστε.

Ακόμη βοηθάει το έλαιο μέντας. Ανακατέψτε 1 κούπα νιφάδες βρώμης, 1 κούπα νιφάδες καλαμποκιού, 1/4 κούπας χοντρό αλάτι, 1 κ.γλ. έλαιο μέντας και βάλτε το μείγμα σε υγρά πόδια. Κάντε μασάζ για μερικά λεπτά, ξεπλύντε και στεγνώστε.

Αποτελέσματα που θα σας καταπλήξουν έχει και η μπανάνα. Λιώστε μερικές μπανάνες και βάλτε τις σαν μάσκα πάνω στα πόδια σας για περίπου 20 λεπτά. Μετά, ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

Εννοείται πως βοηθάει πολύ η αλόε βέρα. Βάλτε το τζελ στα προβληματικά σημεία μετά το μπάνιο. Μουλιάστε τις πατούσες σας, τρίψτε τις και χρησιμοποιήστε το τζελ αλόης για ενυδάτωση. Στον ύπνο χρησιμοποιήστε κάλτσες.

Το ίδιο αποτελεσματική είναι και η βαζελίνη. Βάλτε ένα παχύ στρώμα βαζελίνης κάτω από τις κάλτσες, πριν τον ύπνο. Όταν ξυπνήσετε το πρωί τρίψτε τα πόδια σας μέχρι το δέρμα να γίνει λείο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  και… οδοντόκρεμα  η οποία βοηθάει στην απολέπιση και ενισχύει τη δράση της ελαφρόπετρας. Αποφύγετε να την χρησιμοποιείτε αν έχετε βαθιά σκισίματα γιατί λόγω της μενθόλης μπορεί να σας προκαλέσει εγκαύματα. Φροντίστε να απολαύσετε τις καλοκαιρινές σας βόλτες!