H Οpel δημοσίευσε, μετά από μια μακρά περίοδο ανακοινώσεων, τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες από το νέο της ηλεκτροκίνητο μοντέλο της το Corsa. To νέο γερμανικό μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2019. Μάλιστα, η Opel αναφέρει ότι, η παραγγελίες για το νέο μοντέλο θα ξεκινήσουν σε λίγες εβδομάδες, λίγο μετά την πρεμιέρα του τον επόμενο μήνα επί ευρωπαϊκού εδάφους. Λίγο αργότερα θα ακολουθήσουν και είναι εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ.

Ποια είναι τα πιο σημαντικά του χαρακτηριστικά;

Το Corsa-e θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το οποίο θα προσφέρει αυτονομία 330 χιλιομέτρων. Το πενταθέσιο Corsa-e που είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση θα αποθηκεύει την ενέργεια του σε μια μπαταρία 50 kWh, που μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της σε 30 λεπτά. Ο οδηγός, ανάλογα με το στυλ οδήγησης που θέλει να υιοθετήσει, θα έχει στη διάθεση του τρία προγράμματα: Normal, Eco και Sport.

Το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο είναι μηδενικών ρύπων, με μέγιστη ισχύ 136 ίππους και ροπή 260 Nm. Σε επιδόσεις θα μπορεί να πιάνει τα 0-100χλμ/ώρα σε 8,1 δευτερόλεπτα. Το μήκος του αυτοκινήτου ορίζεςται στα 4,06 μέτρα, ο οδηγός θα έχει ένα πλήρως αναβαθμισμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο με όλες τα συστήματα υποστήριξης που εξοπλίζει η Opel στα νέα της μοντέλα.