Το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ παρουσίασε σήμερα η Φώφη Γεννηματά, η οποία κατά τη διάρκεια της ομιλίας είπε πως η επιλογή του Κινήματος Αλλαγής είναι «ψήφος αλλαγής στην Ευρώπη και στην Ελλάδα», ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε κυβέρνηση και πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για «εκφραστές του λαϊκισμού και της νέας δεξιάς» και κάλεσε παράλληλα τους νέους «να δώσουν τη μάχη της γενιάς τους, για ένα καλύτερο αύριο».

Η ομιλία μου κατά την παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου του Κινήματος Αλλαγής.#σχεδιο_ελλαδα #προχωραμε #kinima_allagis #ItsTime

Δημοσιεύτηκε από Κίνημα Αλλαγής στις Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «τους πιο “πρόθυμους” να εφαρμόσουν τις πιο συντηρητικές πολιτικές που επέβαλαν οι ισχυροί της Ευρώπης. Αυτούς που μεταλλάχθηκαν από σκληρούς αντιμνημονιακούς σε μνημονιακούς υπηρέτες. Που ανέλαβαν δεσμεύσεις που αποτελούν θηλιά στο λαιμό της χώρας, και φτωχοποιούν τον Ελληνικό λαό. Αυτούς που στο εξωτερικό δήθεν αποστρέφονται τη δεξιά και την ακροδεξιά και ζητούν δήθεν προοδευτικά μέτωπα, αλλά συγκυβερνούν μαζί τους με πλήρη ομοψυχία” στην Ελλάδα. Αυτούς που χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να διατηρηθούν στην εξουσία. Αυτούς που δεν έχουν κανένα σχέδιο για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και το κόμμα τους στην Ευρώπη στάθηκε απέναντι στον αγώνα του Ελληνικού λαού».

Στη συνέχεια μιλώντας για τη Νέα Δημοκρατία η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για «προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να μετατρέψει τις εκλογές σε εσωτερικό δημοψήφισμα, για να κρύψει μέσω της πόλωσης και του διχασμού, ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει, τις ίδιες πολιτικές που μας επέβαλαν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης» καθώς και «για να κρύψει τις ευθύνες του κόμματός του για την κρίση. Μετά και την αμετάκλητη αθώωση του Γεωργίου, καμία θεωρία συνωμοσίας δεν μπορεί να σταθεί. Η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από την Κυβέρνηση Καραμανλή το 2004-09 οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν από την καταστροφή. Και βέβαια θέλει να κρύψει ότι το Ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα ευθύνεται για την κρίση που βιώνει σήμερα η Ευρώπη και ο υποψήφιος τους για την προεδρεία, ο κ. Βέμπερ, είναι αυτός που αντιμετώπισε  με σκληρότητα τη χώρα μας τα πρώτα χρόνια της κρίσης».

«Θέλουμε την αλλαγή, ξέρουμε και μπορούμε» συνέχισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε πως «είμαστε εμείς που με τον Ανδρέα Παπανδρέου, εξασφαλίσαμε τους πόρους από την Ευρώπη που ζωντάνεψαν την ξεχασμένη Ελλάδα. Δημιούργησαν τη μεσαία τάξη και έχτισαν το Κοινωνικό Κράτος. Σήμερα μπορούμε να εγγυηθούμε αξιοπρέπεια ξανά. Είμαστε εμείς που πετύχαμε την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, στον πυρήνα της Ένωσης. Σήμερα μπορούμε να γίνουμε ξανά εθνικά υπερήφανοι. Είμαστε εμείς που κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια, μέσα στην Ευρώπη, στα δύσκολα. Τώρα είναι η ώρα να ξεφύγουμε από την αιχμαλωσία της επιτροπείας και των μνημονίων, να γυρίσουμε σελίδα ξανά».

«Οι Έλληνες ξέρουν πότε και με ποιον έζησαν καλύτερα, με το ΠΑΣΟΚ. Το θυμούνται οι παλιότεροι, ήρθε η ώρα να το ζήσουν και τα νέα παιδιά με το Κίνημα Αλλαγής» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στις επερχόμενες ευρωεκλογές η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είπε πως έχουν διπλή σημασία, αφού «είναι μάχη για την “ψυχή” και το μέλλον της Ευρώπης», αλλά και «μάχη που θα δώσει στο Κίνημα Αλλαγής τη δύναμη να κάνει την πολιτική ανατροπή».

«Είναι η ώρα να βγάλουμε ξανά την Ελλάδα Μπροστά στην Ευρώπη. Στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων ως πρωταγωνιστή  και όχι ως ο παρία της ιστορίας. Να δώσουμε τη μάχη για την Αλλαγή στην Ευρώπη. Μια μάχη που περνά μέσα από την πολιτική ανατροπή και στις ευρωεκλογές. Για να προτείνουμε πειστικά την εναλλακτική προοδευτική πρότασή μας για μια Νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις όσο αφορά τις αξίες της, την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων, το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Αντιμετωπίζει όμως και συγκεκριμένες προκλήσεις που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές επιλογές. Όπως:  Κοινοτικός προϋπολογισμός, φορολόγηση του μεγάλου πλούτου, φόρος Τόμπιν, τραπεζικός τομέας, ασφάλεια, μετανάστευση, ανισότητες» και συνέχισε:

«Ο κύκλος του Μάαστριχτ έκλεισε οριστικά. Το μέλλον της ηπείρου δεν μπορεί να βρίσκεται στο ρόλο του φτωχού συγγενή στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Είναι η ώρα οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις να αφήσουμε τη συμπόρευση με  τις συντηρητικές και αδιέξοδες  πολιτικές της Ευρωπαϊκής δεξιάς. Που με την επιβολή της διαρκούς λιτότητας για τους πολλούς, και την στήριξη μόνο των ισχυρών, έδωσε άλλοθι στην ακροδεξιά. Ανέχθηκε και υπέθαλψε τους κάθε λογής Όρμπαν. Φτώχεια, ανασφάλεια, κοινωνικές ανισότητες είναι το αποτέλεσμα της κυριαρχίας των συντηρητικών δυνάμεων στην Ευρώπη».

Για να καταλήξει πως «είναι και πάλι η ώρα των Σοσιαλιστών».

«Τα μηνύματα είναι θετικά από τη Φιλανδία, την Ισπανία και βέβαια εδώ στην Ελλάδα που πια οι αίθουσες δεν μας χωρούν. Μαζί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές προτείνουμε ένα νέο κοινωνικό Συμβόλαιο.

  • Βάζουμε τέλος στις πολιτικές της διαρκούς λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας. Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.
  • Μετατρέπουμε την Ευρωζώνη σε πραγματική Οικονομική Ένωση, Δημοκρατική Ένωση για την Ανάπτυξη. Φορολογώντας δίκαια και πραγματικά τον πλούτο και τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Δίνοντας τέλος στους φορολογικούς παραδείσους.
  • Με εφαρμογή της «συμφωνίας των Παρισίων» για την κλιματική αλλαγή.
  • Δημιουργώντας την Ευρώπη της Ισότητας και των Δικαιωμάτων. Με στρατηγική για την ισότητα των φύλων. Χωρίς καμία ανοχή στις διακρίσεις, την παρενόχληση, την ενδοοικογενειακή βία.
  • Υιοθετώντας κοινή πολιτική για το άσυλο και την κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών. Στη βάση των αρχών της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των βαρών. Με ουσιαστική προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης.
  • Δίνοντας ευκαιρίες και δυνατότητες στους Νέους ανθρώπους, να αποκτήσουν δύναμη και δεξιότητες, να διαμορφώσουν το δικό τους μέλλον, να γίνουν ενεργοί πολίτες. Με τις πολιτικές για την Εκπαίδευση και την ένταξη στην Εργασία. Με κοινή άμυνα και ενίσχυση της κοινής εξωτερικής πολιτικής της  Ευρώπης».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της είπε πως «κάθε ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, πιο Δημοκρατική Ευρώπη. Να φράξουμε τον δρόμο στην ακροδεξιά, τον εθνικισμό, τον λαϊκισμό. Να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη θα παραμείνει ο χώρος της Δημοκρατίας, της ειρήνης, της ανοιχτής κοινωνίας και του ανθρωπισμού. Με τον Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για αυτή την μεγάλη αλλαγή, καλούμαστε να δώσουμε την μάχη στις 26 Μαΐου».

Κλείνοντας ζήτησε θετική ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής, το οποίο διαθέτει ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο. «Το ψηφοδέλτιο έχει τη σφραγίδα μας, τη σφραγίδα της κεντροαριστεράς. Σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, μεταρρυθμιστικό κέντρο, ανανεωτική αριστερά, οικολογία. Μαζί με τους δύο πρώην Ευρωβουλευτές, 40 στελέχη, ο καθένας με τη δική του διαδρομή στην πολιτική, στην αυτοδιοίκηση, στα κινήματα, στην παραγωγή, στον συνδικαλισμό, στο Πανεπιστήμιο, στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, στο χώρο της υγείας, στην επικοινωνία, στην εκπαίδευση. Αλλά και εκπροσώπους νέων ανθρώπων που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό και μεταναστών στη χώρα μας».

Δείτε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΙΝΑΛ:

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος «Νέα Υλικά και Περιβάλλον». Έχει εργαστεί στον κατασκευαστικό και τουριστικό κλάδο.

Το 2006 εκλέγεται στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως εκπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης. Έχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και Γραμματέας της το 2013.

Τον Μάιο του 2014 εκλέγεται Ευρωβουλευτής με σταυρό και συμμετέχει στις Επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων, Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας. Ως Ευρωβουλευτής ασχολήθηκε με την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων και της Τουρκίας, την κλιματική αλλαγή και ήταν εισηγητής των Σοσιαλιστών για την Αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

BΑΡΒΑΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η Βαρβάρα (Βέρα) Αποστολοπούλου-Καλκαβούρα, γεννήθηκε στην Αθηνα. Μεγάλωσε στην Καλλιθέα και στην Πετρούπολη. Από το 2012 ζει και εργάζεται στη Σουηδία.

Είναι Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, κάτοχος M.Sc. στις Βιώσιμες Τεχνολογίες από το Royal Institute of Technology της Στοκχόλμης και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Στοκχόλμης. Είναι απόφοιτη του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων.

Το 2011 αποφοίτησε από το ΕΜΠ και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, στην επεξεργασία νερού. Το 2014, εργάστηκε ως ερευνήτρια στην Εταιρεία Υδάτων και στο Περιβαλλοντικό Ινστιτούτο της Σουηδίας. Το 2015 άρχισε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης, με αντικείμενο την παρασκευή υπερ-μονωτικών υλικών από ανανεώσιμες πρώτες ύλες.

Μιλάει Αγγλικά, Σουηδικά, Γαλλικά. Ήταν ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Ευαγγελόπουλο και έχουν ένα γιό 10 μηνών.

ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά σπούδασε μετάφραση – διερμηνεία (αγγλικα- γερμανικά), στο Ινστιτούτο Γλωσσών και Διερμηνέων (SDI) του Μονάχου Γερμανίας, όπου το 1998 εργάστηκε για ένα χρόνο στο Ελληνικο Προξενείο.

Παρακολουθώντας μαθήματα Μετεωρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ανέλαβε παράλληλα από το 2002 την επιμέλεια και παρουσίαση των δελτίων καιρού της ΕΡΤ3 και από το 2016 την αρχισυνταξία των δελτίων καιρού ολόκληρης της ΕΡΤ. Εργάστηκε σε  ιδιωτικά κανάλια, ιστοσελίδες, ραδιόφωνα και εφημερίδες.

Το 2008 έλαβε ευχαριστήρια επιστολή από την  Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την έγκυρη πρόβλεψη δυσμενών καιρικών συνθηκών στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στους ΧΧΙΧ Ολυμπιακούς Αγώνες-Πεκίνο 2008 . Βραβεύτηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης και Λέσβου το 2006 και 2017 αντίστοιχα, για την πολύτιμη αρωγή του στην πρόληψη καταστροφών από έντονα καιρικά φαινόμενα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης γεννήθηκε το 1957 στη Ζάκυνθο και έχει αφιερώσει τη ζωή του στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974.

Εκπροσωπεί τα άτομα με αναπηρία ως πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. στην Ελλάδα από το 1994 και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ΑμεΑ στην Ευρώπη από το 1997, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος και στην Παγκόσμια Οργάνωση Αναπηρίας. Ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EESC) και αντιπρόεδρος της Ομάδας ΙΙΙ.

Πρωτεργάτης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, παλεύει για την υλοποίησή της σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο. Πιστεύει ακράδαντα στο σύνθημα των αναπήρων «Τίποτα για Εμάς χωρίς Εμάς».

Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΡΟΝΤΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1959. Από το 1961 μετακόμισε με την οικογένεια

του στο Πειραιά, όπου ζει μέχρι σήμερα. Από το 1984 ασκεί το επάγγελμα του εκτελωνιστή στο Πειραιά. Κοινωνική δραστηριότητα:

1994-1998 Εκλέγεται  σύμβουλος της Β΄ Κοινότητας Δήμου Πειραιά

1994-1998 Ταμίας Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Πειραιά

2000-2005 Πρόεδρος Εθνικού Γυμναστηρίου Πειραιά

2002-2004 Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ιωνειδίου Λυκείου Πειραιά.

2004-2006 Μέλος Δ.Σ. Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2004-2011 Πρόεδρος Φιλοτελικής Εταιρείας Πειραιά

2008 Οργανωτικός γραμματέας ΠΑΣΟΚ εκτελωνιστών

2011 Έως σήμερα  Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτελωνιστών  ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΑΘΗΝΩΝ και Μέλος του Δ.Σ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ της ΕΛΛΑΔΑΣ

2011 Μέλος του  Δ.Σ έως σήμερα του ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

2012-2014 Αντιπρόεδρος της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ I.F.C.B.A και από το 2015 έως σήμερα μέλος του Δ.Σ

2015 Υποψήφιος βουλευτής  ΠΑ.ΣΟ.Κ  Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

Η Γεωργάκη Σταυρούλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νεοχώρι Άρτας. Φοίτησε στη σχολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και εργάζεται από 15 ετών ως νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» παράλληλα με τις σπουδές της εως και σήμερα. Τα τελευταία 15 έτη ασκεί τα καθήκοντά της και σε δεύτερη εργασία.

Από το 1999 δημιουργεί ομάδες εθελοντικής δράσης με σκοπό να καλύψει τις ιατρικές ανάγκες συνανθρώπων μας όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Από το 2007 διατελεί πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός». Είναι μέλος της ΠΑΣΟΝΟΠ, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΚΑΠ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασιακής της σταδιοδρομίας έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να προσφέρει στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και να αποτελέσει η υγεία ένα κοινό αγαθό για όλους τους συνανθρώπους μας, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους δύναμης και του τόπου κατοικίας τους. Είναι μητέρα 2 παιδιών.

ΓΚΕΜΙ ΕΝΤΑ

Η Δρ. Έντα Γκέμη είναι κοινωνικός επιστήμoνας με ειδίκευση στη διακυβέρνηση της μετανάστευσης και πολιτικές ένταξης. Είναι ερευνήτρια στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας (EUI) και στο Ινστιτούτο Αστικής και Περιφεριακής Έρευνας της Ακαδημίας Επιστημόνων της Αυστρίας (ISR). Διδάσκει πολιτικές μετανάστευσης και σπουδές φίλου στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Τιράνων  (UET).

Έχει διετελέσει μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για τη Μεταναστευτική Πολιτική στο γραφείο του Πρωθυπουργού (ΦΕΚ1650B/2011), καθώς και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για την Ισότητα των Φύλων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας. Την περίοδο 2008-2013 διετέλεσε Εθνική Εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταναστριών.

Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και μεταπτυχιακού διπλώματος από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΑΣΠΑ ΓΟΣΠΟΔΙΝΗ

Η Άσπα Γοσποδίνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και διαμένει στο Βόλο. Είναι Αρχιτέκτων (1983) με μεταπτυχιακό και Διδακτορικό στην Πολεοδομία και τον Αστικό Σχεδιασμό, Bartlett, UCL (1983-1988). Από το 1994 είναι Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Διευθύντρια του Εργαστηρίου «Σχεδιασμού Αστικού Χώρου», Διευθύντρια δύο Μεταπτυχιακών  στις «Αστικές Αναπλάσεις, βιώσιμη Ανάπτυξη & Αγορά Ακινήτων».

Μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2008-2010). Έχει εκπονήσει έρευνες, και  έχει συγγράψει επιστημονικά βιβλία και πλήθος άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά. Το συγγραφικό της έργο τιμήθηκε με τέσσερα διεθνή Βραβεία. Είναι Πρόεδρος των διεθνών συνεδρίων ‘Changing Cities’.

Προσκλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες στο ‘European Week of Cities& Regions’(2016), και έδωσε ομιλία για τη χωρική ενσωμάτωση των προσφύγων στην Ελλάδα στην πρόσφατη προσφυγική κρίση. Είναι μέλος επιστημονικών & κοινωνικών  φορέων (ΤΕΕ,ΣΕΠΟΧ,ICOMOS,ΙΣΤΑΜΕ), μέλος  επιτροπών του ΙΣΤΑΜΕ και του ΠΑΣΟΚ(2004-). Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου & Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης (2010-12). Οι απόψεις της φιλοξενούνται συχνά σε εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΛΜΑΣ

Ο Γιάννης Δάλμας γεννήθηκε στον Πειραιά και εργάζεται ως σύμβουλος για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και ανισοτήτων στην Ομάδα των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ είναι μέλος του κοινωνικού δικτύου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).

Σπούδασε οικονομικά με ειδίκευση στις πολιτικές υγείας και έχει εργαστεί ως σύμβουλος πολιτικής και επικοινωνίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει μέλος της ομάδας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές του 2009, σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου και επιστημονικός συνεργάτης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ υπήρξε συνιδρυτής της εθελοντικής ομάδας ΕΡΓΟΤΑΞΗΟ που στόχο είχε να δημιουργεί κοινότητες στήριξης δημόσιων σχολείων με προβλήματα υποδομών.

Είναι μέλος της γραμματείας του τομέα Ευρωπαϊκών υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής και της πολιτικής κίνησης «Μπροστά».

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ

Σπούδασε Χημικός στο Α.Π.Θ. και εξειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων, στα οποία διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία μέσα από τη μακρόχρονη επαγγελματική του ενασχόληση με τους τομείς αυτούς. Παράλληλα τα τελευταία είκοσι χρόνια δραστηριοποιείται πολιτικά κυρίως στο χώρο της αυτοδιοίκησης, σε Ελλάδα και Ευρώπη και έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει:

Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος, Αναπληρωτής Δημάρχου και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης στο Δήμο Κομοτηνής.

Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΜΘ και κεντρικών τομέων του ΠΑΣΟΚ.

Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ και Περιφερειακός Σύμβουλος.

Αντιπρόεδρος της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR) και Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας.

ΑΙΓΛΗ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΥ

Εμπειρογνώμων Εκπαιδευτικής Πολιτικης.

Tελείωσε το Λύκειο στη Σπάρτη, σπούδασε στην Γαλλία, διδακτορικό με υποτροφία της Γαλλικής κυβέρνησης. Δίδαξε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, 1995-2001, όπου προώθησε ευρωπαϊκά προγράμματα. Συμμετείχε σε προγράμματα εκπαιδευτικής πολιτικής του ΟΟΣΑ και διετέλεσε ερευνήτρια στο Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ, υποτροφία Fulbright.

Από το 2001 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως εμπειρογνώμων εκπαιδευτικής  πολιτικής στην Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους διεθνείς οργανισμούς. Έχει υποστηρίξει περισσότερες από 35 χώρες στο σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μεταρρυθμίσεων με στόχο την ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση για όλους. Συμμετείχε στις διαβουλεύσεις για την οριοθέτηση του στόχου για ποιοτική εκπαίδευση του προγράμματος «Βιώσιμη Ανάπτυξη 2030» του ΟΗΕ.

Είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου, την  μείωση των ανισοτήτων και της φτώχιας μέσω ποιοτικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ

Ειδικός στα θέματα της Ευρωπαικής Ένωσης (ΕΕ)

Μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ

Καθηγητής Ευρωπαϊκής πολιτικής και ενοποίησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1990-2013). Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη για ευρωπαϊκά θέματα (1996-2004).

Πρεσβευτής/Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών (1978-2004). Εκπρόσωπος της Ελλάδας σε σειρά σημαντικών  διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγγραφέας  μεγάλου  αριθμού  βιβλίων και άρθρων για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση και την Ελλάδα. Τακτικός αρθρογράφος των  εφημερίδων  ΤΑ  ΝΕΑ , ΤΟ ΒΗΜΑ  . BOOKS JOURNAL

Επικεφαλής ή μέλος του Δ.Σ. πολλών επιστημονικών οργανώσεων (ΕΚΕΜ, ΕΛΙΑΜΕΠ, ΟΠΕΚ, κ.α.).

Φοίτησε στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πάντειο, LSE, Μάντσεστερ και Άμστερνταμ.

Αποφοίτησε από το νυκτερινό γυμνάσιο/λύκειο της Νίκαιας, Πειραιά και δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στη νεολαία Λαμπράκη.

Γεννήθηκε στό χωριό Χίδηρα Λέσβου οπου τελείωσε και το δημοτικό σχολείο.

ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ

Ευρωβουλευτής, επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

2007-2012 Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης.

Το 2004 εκλέχθηκε ως η νεότερη Βουλευτής.

Βραβευμένη Ευρωβουλευτής, η μόνη Ελληνίδα επί 4 χρόνια στους καλύτερους Ευρωβουλευτές. «Σε εκείνους που αλλάζουν την Ευρώπη» την επέλεξε το Politico, «στους Ηγέτες της Ψηφιακής Οικονομίας» επιλέχθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ WEF.

Υπήρξε Δημοσιογράφος Ειδήσεων στο Mega Channel.

Υπ. Διδάκτωρ Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας.

Διεθνολόγος Παν. Πειραιά.

Αρχιτέκτων Μηχανικός ΑΠΘ.

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας της Αλέξανδρος είναι από την Κωνσταντινούπολη Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Η μητέρα της, Μαρία Ιγνατιάδου, έχει προσφυγικές ρίζες από Μικρά Ασία και Μακεδονία, είναι Συγγραφέας-Ποιήτρια. Η μικρότερη της αδελφή Μανταλένα είναι Νομικός, ίδρυσε το Νομικό Παρατηρητήριο ELONTech.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΛΛΗ

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης Ελληνοαμερικανίδων Γυναικών της Ελλάδος, ως αντιπρόσωπος της FAWCO (Federation of American Women’s Clubs Overseas), με συμβουλευτικό ρόλο προς τα Ηνωμένα Έθνη. Επικεφαλής του διεθνούς βελινεκούς επταημέρου προγράμματος FAWCO YOUTH Cultural Volunteers 2019, διεξαγόμενο για το 2019, στην Αθήνα, Ελλάδα, τον Οκτώβρη. Μέλος της επιτροπής της FAWCO για τα Ανθρώπινα  Δικαιώματα και των ομάδων υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών. Μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Women’s March Greece για το 2019. Υπεύθυνη του Τομέα Γυναικών της Ε.Δ.Ε.Μ. (Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης).

Γεννημένη στις 18 Μαίου 1972, στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ από Έλληνες Μετανάστες γονείς.

Απόφοιτη του Ελληνοαμερικανικού σχολείου St. Demetrios of Jamaica, της Νέας Υόρκης.

Απόφοιτη του City University της Νέας Υόρκης.

Απόφοιτη του Queens College.

Απόφοιτη του Katharine Gibbs Business School.

Με προϋπηρεσία 7 ετών σε εταιρεία άμεσου ταχυδρομείου στο Port της Washington, Νέα Υόρκη.

Το 1999, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, διαμένοντας έκτοτε στην Αθήνα.

Έλαβε το Πιστοποιητικό ESL από το Υπουργείο Παιδείας και ξεκίνησε να εργάζεται ως Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και στο ESL Program του International School of Athens.

Μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών, εργάζεται ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών και ESL διδασκαλίας μαθητών στην Κίνα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

Ο Γιώργος Καμίνης εξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων το 2010 και επανεξελέγη το 2014. Την υποψηφιότητά του υποστήριξαν το ΠΑΣΟΚ και άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του η  Αθήνα τιμήθηκε με πολλά διεθνή βραβεία. Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή  Επιτροπή ανακήρυξε την πόλη ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018.

Το 2003 εκλέχθηκε ομόφωνα από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής Συνήγορος του Πολίτη. Επανεξελέγη το 2008.

Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου των Παρισίων και επίκουρος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η διατριβή του εκδόθηκε στη Γαλλία, με αντικείμενο τη Μεταπολίτευση στην Ελλάδα και την Ισπανία. ‘Εχει δημοσιεύσει, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, άρθρα και βιβλία με αντικείμενο τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΟΥΝΗΣ

Γεννήθηκε στο χωριό Γλινάδο της Νάξου το 1966 Υπηρετεί στον ΟΤΕ από το 1989 και σήμερα είναι προϊστάμενος του καταστήματος της COSMΟΤΕ Νάξου.

Ασχολείται με το συνεταιριστικό κίνημα και έχει συμβάλλει σημαντικά στην επίλυση βασικών προβλημάτων  του πρωτογενούς τομέα και του αγροτικού κόσμου από τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, με τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες του σε επίπεδο τοπικών, πανελλαδικών και ευρωπαϊκών αγροτικών συζητήσεων.

Πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη και εξωστρέφεια της αγροτικής παραγωγής, αλλά και του συνεταιριστικού κινήματος όλης της χώρας, με νέες ιδέες, πρωτοβουλίες ανοίγματος αγορών, επενδύσεις που εκσυγχρόνισαν τον αγροτοδιατροφικό τομέα, συνέργειες, προβολή της οικονομίας και της εικόνας του τόπου, με πολλαπλασιαστικές θετικές επιπτώσεις, ενίσχυση της καινοτομίας και των νέων αγροτών. Έχει δύο παιδιά. Ομιλεί την Αγγλική.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗΣ

O Μανώλης Κατριαδάκης είναι Αντιστράτηγος (ε.α.) και Επίτιμος Προϊστάμενος Επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα και κατάγεται από την Κρήτη και τη Σμύρνη. Κατά τη μακρόχρονη θητεία του στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στο σχεδιασμό και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για φλέγοντα και ευαίσθητα ζητήματα ασφάλειας, όπως η διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, καθώς και η ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων.

Ανέλαβε, επίσης, καινοτόμες πρωτοβουλίες με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, εφαρμόζοντας ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα αστυνόμευσης, όπως η ενεργοποίηση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, η ποδηλατική αστυνόμευση και οι κινητές αστυνομικές μονάδες. Πιστεύει στο όραμα μιας Ευρώπης που θα εστιάζει στα ιδεώδη της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού. Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ

Η Κωνσταντίνα Κοσμίδου γεννήθηκε στη Δράμα το 1972 και δραστηριοποιείται στον τομέα του αθλητισμού.

Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και είναι υποψήφια διδάκτωρ της εγκληματολογίας στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Από το 1997 προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε ακτιβιστικές ΜΚΟ όπως Γιατροί του Κόσμου, μεταναστευτικές ΜΚΟ. Έχει μείνει ένα χρόνο στην Καλκούτα της Ινδίας στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή.

Έχει συμμετάσχει ως εθελόντρια σε τέσσερις Ολυμπιάδες ανά τον κόσμο και ασχολείται τον τελευταίο καιρό εθελοντικά με φιλοζωικές οργανώσεις.

Ανήκει στις μονογονεϊκές οικογένειες έχοντας μία κόρη. Έχει ταξιδέψει σε 117 χώρες σε όλο τον κόσμο. Έχει εκδόσει ένα μυθιστόρημα και μία ποιητική συλλογή.

Ανήκει στους πολιτικούς της νέας γενιάς, που δεν χωρά σε τίποτα παλιό και κοινότυπο, που δεν υπόσχεται το ακατόρθωτο, που προέρχεται από μία γειτονιά και που δεν φοβάται να τσαλακωθεί για το κοινό καλό.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ

Γεννήθηκε στο Augsburg Γερμανίας, από γονείς μετανάστες τον Σταύρο Κουρουπάκη από τον Φουρνέ Χανίων και την Κων/να Μπέλλου από την Μανολιάσα Ιωαννίνων. Ολοκλήρωσε την βασική εκπαίδευση στα ελληνόφωνα σχολεία της Νυρεμβέργης και στη συνέχεια σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών  της Ιατρικής Σχολής του Παν/μιου Αθηνών στη  Διαχείριση Κρίσεων Υγείας.

Γνωρίζει Γερμανικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Ρωσικά.

Εργάζεται ως ελεγκτής  του ΕΟΠΥΥ και ελεγκτής παροχών Υγείας του ΤΥΠΕΤ.

Είναι έγγαμη με τον οδοντίατρο Γεώργιο-Δημήτριο Μπακούρο από τη Μεσσηνία και μητέρα δύο αγοριών, του Φώτη και του Κωνσταντίνου.

Μέλος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος από το 1982 με διαρκή πολιτική κοινωνική δράση.

Υπήρξε εκλεγμένο μέλος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Διετέλεσε Βουλευτής Χανίων από τον Ιανουάριο του 2011-2012 και συμμετείχε στις  Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων και ‘Έρευνας και Τεχνολογίας.

Είναι μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ

Η Αγγελική Κουτσούκου είναι Γεννημένη το 1991 στο Βόλο. Το 2010 έγινε η εγγραφή της στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και ξεκίνησε η ενεργή συμμετοχή της στην Ολομέλεια της ΠΑΣΠ. Το 2011 επιλέχθηκε γραμματέας  στο Διοικητικό Συμβούλιο του τμήματος, ενώ το 2012 εκλέχθηκε από το σώμα της ολομέλειας ως Υπεύθυνη της ΠΑΣΠ Οικονομικού.

Το 2013 εκλέγεται εκ νέου Υπεύθυνη της ΠΑΣΠ στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, όπου είχε επί την εποπτεία της τέσσερα Τμήματα του Πανεπιστημίου. Το 2014 επέστρεψε στο Βόλο και έκτοτε εργάζεται στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (ΑΕΔΕΠ) καλύπτοντας αρχικά τη θέση της Γραμματέως, έπειτα το τμήμα του Λογιστηρίου και μέχρι σήμερα ως Μέλος Ομάδας Έργου- Ελεγκτής Προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Αυτή τη στιγμή είναι Υπεύθυνη δύο προγραμμάτων που διαχειρίζεται ο φορέας που εργάζεται.

ΣΤΑΥΡΟΣ KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας το 1968, από έλληνες γονείς μετανάστες. Κατάγεται απο τη Θεσσαλονίκη και ζει μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Είναι Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός του Α.Π.Θ με μεταπτυχιακές σπουδές στον Συγκοινωνιακό και Περιβαλλοντικό σχεδιασμό, και αρθρογράφος στην Athens Voice και στην εφημερίδα Φιλελεύθερος. Είναι συγφραφέας του βιβλίου «Ο έρωτας στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ» το 2016 απο τις εκδόσεις Επίκεντρο.

Είναι Προεδρος της «Ευξείνου Λέσχης Ευρωπαίων Πολιτών». Εχει εκπονήσει και συμμετάσχει σε περισσότερες από 300 μελέτες και ερευνητικά προγράμματα στους τομείς του συγκοινωνιακού, πολεοδομικού κι περιβαλλοντικού σχεδιασμού σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέχρι πρόσφατα ήταν ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Έχει διατελέσει, ειδικός σύμβουλος και Διευθυντής των Υπουργείων Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Μακεδονίας – Θράκης και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και πολλών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και δημόσιων φορέων.

Την περίοδο 2002-2004, κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, και σε ηλικία 34 ετών, υπήρξε ο νεότερος Διοικητής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Στον ιδιωτικό τομέα έχει θητεύσει ως ανώτερο διευθυντικό στέλεχος και σύμβουλος διοίκησης μεγάλων εισηγμένων Εταιρειών του κατασκευαστικού και ενεργειακού τομέα.

Σήμερα διευθύνει τη μελετητική- κατασκευαστική εταιρεία « ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ». Εχει γράψει ακόμη τα βιβλία »Ανοιχτές πόλεις» 2010, »Έξυπνοι δρόμοι για μια ανθρώπινη πόλη» 2014 από τις εκδόσεις »Athens Voice Books»

ΥΠΑΤΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

Γεννήθηκε το 1983 στην Πτολεμαΐδα, όπου ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός από το Πανεπιστήμιο του Brighton της Μεγάλης Βρετανίας και κάτοχος Μεταπτυχιακών τίτλων στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στη Διαχείριση Τεχνικών Έργων και στη Διαχείριση Αποβλήτων. Από το 2008 είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας Κάπα Δυναμική ΑΤΕ.

Το διάστημα 2010-2013 εκλέχθηκε μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου του τμήματος Δυτικής Μακεδονίας και κατά την περίοδο 2011-2012 διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής.

Το 2010 ήταν υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στη Δυτική Μακεδονία με το συνδυασμό του Γιάννη Παπαϊορδανίδη. Το 2013 υπήρξε υποψήφια με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών για την Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Την περίοδο 2014-2015 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου «Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο».

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ο Στέργιος Κωνσταντίνου είναι 28 χρονών, δικηγόρος και ακτιβιστής για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Α.Π.Θ., Νομική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο KU Leuven, με ειδίκευση στο δίκαιο της διανοητικής ιδιοκτησίας, πληροφορίας, επικοινωνίας και τεχνολογίας.

Ως φοιτητής διετέλεσε γραμματέας της ΠΑΣΠ πολιτικών επιστημών, αναπληρωτής γραμματέας της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα ήταν αναπληρωτής γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Επίσης διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών πολιτικών επιστημών, του συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Χάρης Καλαϊτζίδης) και αντιπρόσωπος των φοιτητών στο KU Leuven. Στις Βρυξέλλες, εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Αυστρία στην «noyb – European Centre for Digital Rights», που δραστηριοποιείται στην προστασία των προσωπικών δεδομένων στην ΕΕ και πέτυχε το πρόστιμο-ρεκόρ, της τάξεως των 50 εκατομμυρίων, στην Γαλλία για τη μη σύννομη επεξεργασία δεδομένων των χρηστών.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

ΜΙΝΕΡΒΑ-ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ (ΜΕΝΗ) ΜΑΛΛΙΩΡΗ

Καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών-ΕΚΠΑ. Εργάζεται στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική-Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής και της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ το διάστημα 1999-2004. Πρόεδρος του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών τα διαστήματα 1997-1999 και 2010-2013. Σύμβουλος σε θέματα Ψυχικής Υγείας και Ναρκωτικών στο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας-ΠΟΥ στη Γενεύη και στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Αθήνα (1989-1997). Εμπειρογνώμονας της Ομάδας Πομπιντού του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 2010 μέχρι σήμερα. Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νόσων-ECDC στη Στοκχόλμη ως εκπρόσωπος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου (2004-2016). Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία στη Λισσαβόνα για το διάστημα 1996-2013 και για το ίδιο Δ.Σ. το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο με επέλεξε σαν εκπρόσωπό του το 2019. Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και μέλος της Γραμματείας Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΪΜΑΡΟΓΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Είναι πτυχιούχος Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι (Ecole Nationale des Ponts et Chaussées και Institut National Informatique de Gestion).

Ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο του διεθνούς εμπορίου χαλυβουργίας και στο χώρο των κατασκευών. Διετέλεσε πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Πρώτων Υλών Παραγωγής Χαλυβουργικών Προϊόντων.

Υπήρξε αθλητής βόλεϊ με τη φανέλα της ΑΕΚ και του Πανιωνίου. Εδώ και χρόνια είναι Γραμματέας του ομίλου καλαθοσφαίρισης  «Πρωτέας Βούλας».

Μιλάει 4 γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ρώσικα).

Είναι πατέρας 4 παιδιών, έχει έναν γιο, τρεις κόρες και έναν εγγονό έντεκα ετών.

Δραστηριοποιείται στην πολιτική από μαθητής.

Από το 2004 εκδίδει το ηλεκτρονικό περιοδικό «Μεταρρύθμιση» που εκφράζει τις απόψεις του προοδευτικού και μεταρρυθμιστικού χώρου.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που θέτει υποψηφιότητα σε εκλογές.

ΕΥΑ ΜΠΟΥΡΑ

Δημοσιογράφος εξειδικευμένη σε ευρωπαϊκά  θέματα.

Η Εύα Μπούρα  γεννήθηκε στη Λάρισα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Αθήνα  πτυχιούχος του Ιστορικού – Αρχαιολογικού του Πανεπιστημίου Αθηνών,  με μεταπτυχιακές σπουδές  στην επικοινωνία, και τις Πολιτικές Επιστήμες  στην Νέα Υόρκη, επίσης είναι  υποψήφια  διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Εργάζεται ως δημοσιογράφος  στη ΕΡΤ παρουσιάζει και επιμελείται την τηλεοπτική εκπομπή  EUROPE  της ΕΡΤ1. Υπήρξε διαπιστευμένη  Κοινοβουλευτική συντάκτρια της ΕΡΤ1, παρουσιάστρια  της ERTWORLD, διευθύντρια των διεθνών τηλεοπτικών εκπομπών της ΕRΤWORLD. Εργάστηκε για την ελληνική προεδρία της ΕΕ του 2003, στο υπουργείο Εξωτερικών και στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Εργάστηκε επίσης  στην  δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως φιλόλογος.Είναι μέλος της ένωσης συντακτών  και της ένωσης  ευρωπαίων δημοσιογράφων.

Είναι παντρεμένη με τον πλαστικό χειρουργό Πέτρο Δημοβέλη και μητέρα του Γιάννη και Γιώργου επίσης γιατρών στο επάγγελμα.

Γλώσσες: αγγλικά και ιταλικά.

ΒΑΣΩ ΜΩΡΑΛΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νικήσιανη Παγγαίου Καβάλας. Με γονείς μετανάστες στη Γερμανία, σπούδασε Δημοσιογραφία και Νομικά στην Αθήνα εργαζόμενη, παράλληλα, ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες της Αθήνας και στην ΕΡΤ.

Τον Ιούνιο του 1983 κατέκτησε μια διεθνή πρωτιά, σπάζοντας ένα «ανδρικό οχυρό», ως η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που μετέδωσε απευθείας ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Υπηρέτησε στην ΕΡΤ επί 30 χρόνια συνολικά ως δημοσιογράφος και στέλεχος Τμημάτων και Εκπομπών, ενώ διεύθυνε και τον Περιφερειακό Σταθμό ΕΡΑ Καβάλας αναμορφώνοντάς τον ριζικά.

Μετανάστευσε στην Αυστραλία για συνολικά οκτώ χρόνια, όπου και ολοκλήρωσε τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ως Διευθύντρια του Ελληνικού Προγράμματος της κρατικής Ραδιοτηλεόρασης Αυστραλίας SBS. Έχει επιμεληθεί ή συγγράψει σειρά βιβλίων για την Ομογένεια της Αυστραλίας.

Παράλληλα, για σειρά ετών άσκησε και τη Δικηγορία ως μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Καβάλας.

Ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική ως μαθήτρια και φοιτήτρια από τις τάξεις της ΠΑΣΠ, στελέχωσε την Επιτροπή Επαρχίας της ΕΓΕ στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και είναι ενεργό μέλος εθελοντικών ομάδων στην ιδιαίτερη πατρίδα της.

ΙΣΜΗΝΗ ΜΩΡΟΥ

Η Ισμήνη Μώρου γεννήθηκε και ολοκλήρωσε τις Γυμνασιακές της Σπουδές στην Κέρκυρα. Φοίτησε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας και στη Σχολή Ξεναγών. Εργάστηκε ως ξεναγός και ως διευθυντικό στέλεχος μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων.

Προέρχεται από το χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς και υπήρξε υπ. Βουλευτής της ∆ΗΜ.ΑΡ Κέρκυρας, έχει διατελέσει τομεάρχης στον τομέα τουρισμού του κόμματος, ενώ το 2014 ήταν υποψήφια της Αριστερής Κίνησης Ιονίου στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη.

Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Γραμματείας Τομέα Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής.

Έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής της στον αγώνα κατά των ναρκωτικών και είναι μέλος του ∆.Σ. της ∆ημοτικής Μονάδας Πρόληψης των Εξαρτήσεων Κέρκυρας και του ∆.Σ. του Συλλόγου «ΣΤΗΡΙΞΗ» κατά των εξαρτήσεων και του AIDS.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ

Ο Γιώργος Νικητιάδης διατέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού από το 2010 έως το 2012 συμβάλλοντας σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Επίσης, διατέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Το 2002 ως Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης στο Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία των ΚΕΠ.

Yπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, Γραμματέας της Οργάνωσης των Δικηγόρων Αθήνας, Γραμματέας της Τομεακής Νομικών-Οικονομολόγων, Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Την περίοδο της δικτατορίας συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Ασκεί δικηγορία στην Αθήνα από το 1981. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος Master’s (NYU) και έχει συγγράψει δύο βιβλία, το «Τουρισμός Δώδεκα Θέσεις- Δωδεκάνησος Δώδεκα Όνειρα» (ΛΙΒΑΝΗΣ) και το «Μαύρο και Δαγκωτό-Σταυρός Προτίμησης ή Λίστα» (ΨΥΧΟΓΙΟΣ).

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

Ο Λάμπρος Παλάντζας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δεσκάτη Γρεβενών, διαμένει στο Ελληνικό Αττικής. Ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα και είναι ιδιοκτήτης μιας από τις πιο ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στο χώρο της ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων, της τουριστικής εξυπηρέτησης και της οικονομίας του διαμοιρασμού.

Από πολύ μικρή ηλικία ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση, διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της νεολαίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ κατά τα έτη 2004-2005. Υπήρξε μέλος της γραμματείας της ΓΣΕΕ και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 2009.

Είχε αδιάλειπτη συμμετοχή στα κοινωνικά κινήματα, στην οικολογία και έντονη αντιρατσιστική δράση. Υπήρξε για πολλά χρόνια στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του «Κινήματος Αλλαγής».

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ο Νίκος Παπανδρέου γεννήθηκε το 1956. Σπούδασε Oικονομικά στo Πανεπιστήμιο του Yale και του απενεμήθη το Διδακτορικό του Δίπλωμα στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Princeton.

Έχει διδάξει Οικονομικά στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης Woodrow Wilson του Πανεπιστημίου του Πρίνστον και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα με ειδίκευση στην αναπτυξιακή πολιτική. Σήμερα,εργάζεται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Είναι μέλος του Brookings Global Leadership Council και ιδρυτικό μέλος σε διεθνή ομάδα εργασίας με σκοπό την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής.

Είναι γραμματέας του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου. Αρθρογραφεί τακτικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συγγράψει εννέα βιβλία και το κινηματογραφικό έργο “Πρώτη φορά νονός”.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Βιοπαθολόγος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια Παρισίων V και VII στον τομέα της Αιματολογίας, της Ανθρώπινης Βιολογίας και της Καρκινολογίας, και με εξειδίκευση στην εργαστηριακή αιματολογία και τη Δημόσια Υγεία. Συμμετείχε στο αντιδικτακτορικό φοιτητικό κίνημα της Θεσ /νικης με την αντι-ΕΦΕΕ.

Υπηρέτησε την ιατρική ως ειδικευόμενη και επιστημονική συνεργάτης στο νοσοκομείο της Assistance Publique στο Παρίσι Pitie-Salpetriere και ως γιατρός του ΕΣΥ στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας-Κληρονομικών Αιμοσφαιρινοπαθειών του “Λαϊκού” Νοσοκομείου Αθηνών, από το 1986, έως σήμερα, ως Διευθύντρια του ΕΣΥ. Διετέλεσε πρόεδρος  και μέλος της διοίκησης  της ΕΙΝΑΠ την πενταετία 1992-1997, Γενική Γραμματέας Καταναλωτή στο Υπουργείο Ανάπτυξης, (1998-2000), Πρόεδρος του ΔΣ του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων -ΕΦΕΤ (2000-2004),   και  Διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου, τη διετία 2010-2012.

Έως το Μάρτιο του 2015 υπηρέτησε ως Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας στο Υπουργείο Υγείας.  Δραστηριοποιείται σε θέματα ψηφιακής Υγείας, ως επικεφαλής του Τομέα Ηλεκτρονικής Υγείας και Διασυνοριακής Περίθαλψης του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Ξένες γλώσσες:  Αγγλικά – Γαλλικά: Άριστη γνώση Ιταλικά: Μέτρια γνώση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΛΟΓΗΣ

Ο Δημήτρης Ρολόγης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα,στην Καλλιθέα και στον Ταύρο,με καταγωγή από το Ρέθυμνο Κρήτης.Φοίτησε σε δημόσια σχολεία της Καλλιθέας και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας,πρωτεύσας στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Eίναι αν. καθηγητής Νευροχειρουργικής, εκπαιδευμένος στη Μεγ. Βρετανία. Για πολλά χρόνια διευθυντής Νευροχειρουργός στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας,και τώρα σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο, εισήγαγε καινοτόμες τεχνικές στη χειρουργική εγκεφάλου στην Ελλάδα. Συνέβαλε στην αρχική ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας σαν νοσοκομειακός γιατρός και σαν μέλος ειδικών Επιτροπών, επί υπουργίας Γιώργου Γεννηματά.

Μέλος της Ε.ΔΗ.Ν. ως φοιτητής στην Αθήνα, μέλος του Π.Α.Κ. στο Λονδίνο, μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ από την ίδρυσή του, με ενεργή συμμετοχή στούς αγώνες των νοσοκομειακών γιατρών για την εφαρμογή του Ε.Σ.Υ. Μέχρι πρόσφατα μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

ΣΕΒΤΖΑΝ ΣΑΔΟΥΛΑ

H ΣΑΔΟΥΛΑ Σεβτζάν γεννήθηκε το 1984 στην Εργάνη του Νομού Ροδόπης. Ολοκλήρωσε την υποχρεωτική εκπαίδευση στο παρακείμενο χωριό της Ξυλαγανής και συνέχισε τον κύκλο των σπουδών της στο ΤΕΕ Κομοτηνής, όπου διδάχτηκε την τέχνη της αισθητικής και κομμωτικής.

Αποφοίτησε το 2018 από το Τμήμα Πολιτικών Επιστήμων του Δ.Π.Θ., όπου είχε περάσει προηγουμένως με πανελλήνιες εξετάσεις.

Πριν από αυτό όμως είχε προλάβει να κάνει πραγματικότητα ένα άλλο μεγάλο όνειρο ζωής για εκείνη. Να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό για περίπου επτά έτη ως Επαγγελματίας Οπλίτης. Της δόθηκε έτσι η μοναδική ευκαιρία να είναι η πρώτη Ελληνίδα μουσουλμάνα, προερχόμενη από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, που κατατάχθηκε στον Ελληνικό Στρατό.

Είναι έγγαμη και τις επόμενες βδομάδες περιμένει να αποκτήσει το πρώτο της παιδί.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΛΑΒΟΣ

Ο Γιώργος Σλάβος γεννήθηκε στη Λιβαδειά το 1983, όπου και διαμένει. Είναι πτυχιούχος του ΑΤΕΙ Πειραιά, του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με ειδίκευση στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων.

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων του ΕΑΠ και είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού, International MBA από το Guglielmo Marconi University. Είναι στέλεχος Κέντρου Δια Βίου Μάθησης σε Βοιωτία, Φωκίδα και Κέρκυρα, με μακροχρόνια εμπειρία στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση, Συμβουλευτική και ειδίκευση στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Έχει διατελέσει Πρόεδρος ΤΟΣΥΝ Λιβαδειάς, Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας, μέλος του ΚΣ της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας το 2010.

Από το 2014 είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λεβαδέων καθώς και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Από το 2018 είναι Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής στη Βοιωτία και Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του Κινήματος Αλλαγής. Είναι μέλος του Συνδέσμου Συγγραφέων – Λογοτεχνών Βοιωτίας, όπου έχω διατελέσει και Αντιπρόεδρος. Είναι παντρεμένος με τη Νικολία Παπαδημητροπούλου και έχουμε ένα αγοράκι 2,5 ετών.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΑΓΚΟΥΡΑΚΗΣ

ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1975. Μεγάλωσε και ζεί στην Αμαλιάδα Ηλείας. Σπούδασε Ναυπηγός στη Αθήνα  αλλά μαγεμένος πάντα από την οίνο,ποίηση σπούδασε μετέπειτα Οινολογία δηλαδή την μελέτη(λογία) του οίνου.

Επιχειρεί από την Αμαλιάδα και το νομό Ηλείας. Παράγει και εξάγει οίνο και βαλσαμικό ξίδι με επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου, έχοντας δημιουργήσει και πρότυπη μονάδα παραγωγής. Είναι ο μικρότερος ηλικιακά που βραβεύτηκαν τα κρασιά του σε διεθνή διαγωνισμό. Συνεργάζεται με  ξενοδοχειακούς ομίλους  και πολλά σημεία γαστρονομίας.  Μιλάει γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά και ταξιδεύει σε όλο το κόσμο.

Πιστεύει πως το Κίνημα Αλλαγής με το σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ θα δώσει λόγο και ρόλο στους νέους να ζήσουν και να επιχειρήσουν στον τόπο καταγωγής τους. Με την υποψηφιότητά του επιδιώκει να είναι χρήσιμος στους νέους για να ζήσουν και να επιχειρήσουν στον τόπο καταγωγής τους.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) ΤΖΑΛΑΛΗΣ

Ο Σάκης Τζαλαλής γεννήθηκε στα Ιωάννινα, είναι επαγγελματίας αθλητής και προπονητής μπάσκετ και μέλος της Εθνικής μας ομάδας, Από το 2009 έως σήμερα αποτελεί μέλος της Εθνικής ομάδας των βετεράνων του Μπάσκετ ασκώντας φιλανθρωπικό έργο.

Ασχολείται με την προσχολική, πρωτοβάθμια καθώς και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση για περισσότερα από είκοσι χρόνια, μέσα από την ιδιωτική εκπαίδευση. Έχει διατελέσει Σύμβουλος Σχολικού Αθλητισμού στο Υπουργείο Παιδείας επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου.

Το 2017 βραβεύθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) στο Μέγαρο Μουσικής παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ το 2018 από την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά για την κοινωνική του προσφορά.

Είναι παντρεμένος με την Αντιγόνη Διαμαντοπούλου και έχει δύο κόρες τη Σοφία και την Κωνσταντίνα, αθλήτριες του βόλεϊ σε εθνικές κατηγορίες.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ

Ο Αντώνης Τριφύλλης γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα. Τελείωσε στο Β΄ Γυμνάσιο Αρένων Αθηνών. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος- Ηλεκτρολόγος του Ε.Μ.Π. Δούλεψε στο υπουργείο Βιομηχανίας, ως σύμβουλος του Υφυπουργού Νέας Γενιάς Κώστα Λαλιώτη. Διετέλεσε εντεταλμένος Σύμβουλος στον ΕΛΟΤ, Δ/ντης προσωπικού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Δ/ντης γραφείου της Επιτρόπου Βάσως Παπανδρέου.

Μετά το πέρας της θητείας του στην Ε.Ε. εργάστηκε ως συντονιστής του ΥΠΕΣ με την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του ‘’ιού του 2000’’. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, του ΔΟΛ, του ‘’Τριφυλλείου Ιδρύματος’’ Κυθήρων. Αρθρογράφησε και αρθρογραφεί  στις εφημερίδες ‘’ΤΑ ΝΕΑ’’, ΤΟ ΒΗΜΑ’’, στην  Ελληνική έκδοση του περιοδικού ‘’Fortune’’. Είναι συνεργάτης του ηλεκτρονικού περιοδικού ‘’ΜΕΤΑΡΥθΜΙΣΗ’’. Είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της διαΝΕΟσις.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΛΙΑΣ

Εκπαιδευτικός. Κατάγεται από την Αμαλιάδα. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάκτωρ της  Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ στην «Ειδική Αγωγή».Δίδαξε σε λύκεια του Ζωγράφου, του Περιστερίου, σε γυμνάσιο της Ηλείας και στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Ζωγράφου.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ηλείας (2004). Αρθρογράφησε στην «ΕΞΟΡΜΗΣΗ» (1988-1996). Διετέλεσε μέλος του Τομέα Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Ι.ΣΤ.Α.ΜΕ., αναπληρωτής Γραμματέας της ΠΑΣΚ Καθηγητών και Γραμματέας της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών.

Εκλέχτηκε 4 φορές Πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε. (1996-2003).

Συμμετείχε σε συνέδρια πανεπιστημίων, επιστημονικών ενώσεων, εκπαιδευτικών φορέων και σε διεθνή συνέδρια.

Αρθρογραφεί σε έγκριτες εφημερίδες, σε επιστημονικά και εκπαιδευτικά περιοδικά. Συνεργάζεται με έγκυρες εκπαιδευτικές, πολιτικές  και λογοτεχνικές ιστοσελίδες.

Έχει εκδώσει τα βιβλία: «Σε πρώτο πρόσωπο», «Παιδείας εγκώμιον».

Έχει το ιστολόγιο: http://anthologio.wordpress.com/ «Παιδείας εγκώμιον».

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗΣ

O Καθηγητής Εμ. Φραγκούλης γεννήθηκε στη Σητεία Κρήτης. Πτυχίο  στις Φυσικές Επιστήμες το 1972 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδακτορικό δίπλωμα  (Dr.rer.nat)  το 1974  από το Πανεπιστήμιο του Marburg.

Το 1975 υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία.

Εξελέγη: 1982 Υφηγητής Βιοχημείας. 1992  Καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2009   μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών. Εργάσθηκε με διάφορες υποτροφίες στο Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο και  στο Ινστιτούτο  Max Plank στην Γερμανία. Διετέλεσε  Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοχημείας, του τομέα Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, του Μεταπτυχιακού «Κλινική Βιοχημεία Μοριακή διαγνωστική», πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας και Κοσμητευων  της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, της FEBS του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου και αντιπρόεδρος  του   Εθνικού Κέντρου για το Διαβήτη (ΕΚΕΔΙ). Είναι  Πρόεδρος της Science and Society Committee της FEBS και μέλος της Biomed Alliance.

Έχει δημοσιεύσει πάνω  από 70 επιστημονικά  άρθρα

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ

O Φωτεινός Ευθύμιος γεννήθηκε στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης το 1970. Δραστηριοποιείται στο χώρο της αγροτικής επιχειρηματικότητας.  Από το 1997 έως το 2000 δραστηριοποιήθηκε ως μέλος του Δ.Σ (γραμματέας) του Α΄ Αγροτικού Συνεταιρισμού Αδένδρου. Από το 2000 έως το 2016, διετέλεσε πρόεδρος του Α΄ Αγροτικού Συνεταιρισμού Αδένδρου. Από το 2004 έως το 2008  υπήρξε αντιπρόεδρος του ΤΟΕΒ Χαλκηδόνας.

Από το 2007 έως και σήμερα είναι Aντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης «ΕΑΣ Θεσσαλονίκης». Από το 2008 έως σήμερα είναι μέλος της Επιτροπής Αναγνώρισης της Ομάδας Παραγωγών της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης. Από το 2010 έως το 2012 ήταν  μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ και από το 2014 έως το 2016 ήταν μέλος του Ε.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ. Από το 2014  ως και σήμερα  είναι μέλος του Αγροτικού τομέα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Αλλαγής.

Το Σεπτέμβριο του 2015 ήταν Υποψήφιος βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης με την Δημοκρατική Συμπαράταξη και το 2016 έγινε μέλος της επιτροπής θέσεων και διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Από το 2016 έως και σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Α.Σ. Αδένδρου και από το 2017 έως και σήμερα είναι μέλος Δ.Σ. του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Είναι παντρεμένος με την Μαικαντή Ευθαλία  και έχει δύο παιδιά.

ΓΙΟΥΣΕΦ (ΙΩΣΗΦ) ΧΡΟΥΜΠ

Ο Ιωσήφ Χρουμπ γεννήθηκε στις 04.04.1951 στην Βηθλεέμ της Παλαιστίνης και ήρθε στη χώρα μας για σπουδές, αγάπησε την Ελλάδα και έμεινε στη χώρα μας όπου πήρε την Ελληνική ιθαγένεια. Είναι Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσσαλονίκης και έκανε ειδικότητα Παθολογίας στο Γ.Ν. Πατησίων Αθήνας (1982-1987).

Διορίστηκε στο δημόσιο με την ειδικότητα Ιατρός, Ειδικός Παθολόγος και τα τελευταία χρόνια έγινε διευθυντής Ε.Σ.Υ. Κ.Υ. Παλαμά Καρδίτσας. Στον Παλαμά παντρεύτηκε με την Παναγιώτα Παπαβάϊου και έκαναν δύο κόρες, την ΡΑΝΙΑ, οικονομολόγος και την ΝΑΝΤΙΑ, ιατρός.

Διατέλεσε Αντιπρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Καρδίτσας, Πρόεδρος Α’ Βάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής Κάρδιτσας και Διδάσκων στο μάθημα Παθολογίας στη Νοσηλευτική Σχολή Καρδίτσας. Μιλάει την Αραβική και Αγγλική γλώσσα και  στοιχειωδώς την Γερμανική.

Επίσης, διατέλεσε Αντιπρόεδρος επιτροπής Εθνικού Σταδίου Παλαμά Καρδίτσας, έχει συμμετοχή στο πρόγραμμα Εθελοντών Ιατρών της Ολυμπιάδας 2004, ενώ υπήρξε αιρετός περιφερειακός Σύμβουλος και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.