Από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορούν να συμβούν σε μια γυναίκα όταν είναι κλειστά φαρμακεία και σούπερ μάρκετ είναι να ξεμείνει από κρέμα χεριών. Τι κάνεις για να περιποιηθείς τα ταλαιπωρημένα από τις δουλειές χεράκια σου που σε τραβάνε κι έχουν ψιλοσκάσει μετά από τον καθαρισμό του σπιτιού σου; Απλά φτιάχνεις μόνη σου μία σπιτική κρέμα για να τα ενυδατώσεις χρησιμοποιώντας κάποια από τα αγαπημένα φρούτα και λαχανικά που διαθέτεις στην κουζίνα σου, όπως πορτοκάλι, λεμόνι και μπανάνα, καθώς και αβοκάντο. Ειδικότερα:

Πιο εύκολη στην παρασκευή είναι η ενυδατική κρέμα με πορτοκάλι, δεδομένου ότι θα χρειαστείς μόνο δύο υλικά. Και συγκεκριμένα 1/2 κούπα φυσικό χυμό πορτοκαλιού και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Ανέμειξε αυτά τα δύο υλικά και ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσει το μέλι. Τρίψε τη λοσιόν στα χέρια σου για 1-2 λεπτά. Άφησέ  την να δράσει για περίπου 15 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Σούπερ ενυδατική είναι και η κρέμα με μπανάνα και μέλι. Θα χρειαστείς 1 μπανάνα, 1 κουταλιά σούπας μέλι, 1 λεμόνι και 1 κ.σ. βούτυρο.  Σε ένα μπολ ανακάτεψε το μέλι, τον χυμό ενός λεμονιού και το βούτυρο. Παράλληλα πολτοποίησε την μπανάνα και πρόσθεσε τον πολτό στο μείγμα. Ανακάτεψε καλά. Άπλωσε στο χέρι σου και κάντε μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Άφησε την κρέμα – λοσιόν να δράσει για περίπου 15 -20 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Ενυδάτωση προσφέρει και μια κρέμα με αβοκάντο και λάδι καρύδας. Θα χρειαστείς 4 κ.σ. κερί μελισσών, 2 κ. σ. πολτός αβοκάντο και 8 κ.σ. λάδι καρύδας. Λιώσε σε μπεν μαρί το κερί μελισσών και τον πολτό αβοκάντο. Πρόσθεσαι το λάδι καρύδας και ανακάτεψε μέχρι να μαλακώσει εντελώς. Βγάλε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Η κρέμα σου είναι έτοιμη. Τα χέρια είναι από τα πιο ευαίσθητα σημεία μια γυναίκας, να θυμάσαι να τα περιποιείσαι.