Σε απόλυτη διάψευση της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία ισχυρίστηκε νωρίτερα ότι η ΕΛΑΣ δεν είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση των λιμενικών στα Εξάρχεια, έδωσε το Λιμενικό Σώμα.

Σε απόρρητο έγγραφο που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα και αφορά την αναφορά συμβάντος που έχει συντάξει η περιφερειακή ομάδα δίωξης ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος προς την εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, με ημερομηνία 5/4/2019 επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι «προ της έναρξης της επιχείρησης είχε ενημερωθεί αρμοδίως το οικείο αστυνομικό τμήμα».

Μάλιστα, στην αναφορά περιγράφεται αναλυτικά η επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε από τη σύλληψη ενός Σύρου που κατείχε 218 γραμμάρια ινδικής κάνναβης μέσα στο γκαράζ του Blue Star 1 και ενημέρωσε τους Λιμενικούς από πού προμηθεύτηκε την ποσότητα των ναρκωτικών.

Στην αναφορά περιγράφονται επιπλέον τα ευρήματα από την έρευνα και τέλος το αιματηρό επεισόδιο που παραλίγο να καταλήξει σε μακελειό.

Η υπουργός έσπευσε να δηλώσει ότι η Αστυνομία δεν είχε ενημέρωση για συμβάν, αλλά όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόρρητη αναφορά «επισημαίνεται ότι προ της έναρξης της επιχείρησης, είχε ενημερωθεί αρμοδίως το οικείο αστυνομικό τμήμα»!

Ομως σύμφωνα πάντα με την αναφορά του Λιμενικού, η ΕΛ.ΑΣ είναι έκθετη καθώς είχε ενημερωθει για την επιχείρηση αλλά δεν είχε δυνάμεις για να διαθέσει εγκαίρως στους αξιωματικούς του λιμενικού που πήγαν στο στόμα του λύκου, αντιμετωπίζοντας ομάδες ατόμων, που κρατούσαν καλάζνικοφ: «Βγαίνοντας από την οικία, οι άνδρες ΚΛΠ/ΠΟΔΙΝ βρέθηκαν αντιμέτωποι με πληθώρα ανδρών, τουλάχιστον 50, οι οποίοι κρατούσαν πολεμικά τυφέκια τύπου ΑΚ-47 (καλάζνικοφ), πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων και ρόπαλα και τους σημάδευαν με απειλητικές προθέσεις. Άμεσα δύο άνδρες ΚΛΠ/ΠΟΔΙΝ φυγάδευσαν τον δικαστικό λειτουργό επιβιβάζοντάς τον στο υπηρεσιακό όχημα, προκειμένουν να τον μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος, ενώ οι υπόλοιποι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την απειλή του πλήθους».