Αρκετές συνηθίζουμε να αρχίζουμε την ημέρα μας καταναλώνοντας καφέ για να ξυπνήσουμε. Κι όμως είναι προτιμότερο πριν από τον καφέ να πιούμε νερό, για να ακριβολογούμε ένα ποτήρι χλιαρό νερό (ακόμη καλύτερα με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού μέσα). Ο λόγος; Πίνοντας με άδειο στομάχι ένα ποτήρι χλιαρό νερό αφυπνίζουμε τον οργανισμό μας και αποκομίζουμε σειρά από οφέλη για την υγεία μας. Ειδικότερα:

Το χλιαρό νερό λειτουργεί αγγειοδιασταλτικά βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό βοηθά τους μυς να χαλαρώσουν, μειώνοντας τους πόνους.

Ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό με άδειο στομάχι βοηθά να καθαρίσει το σώμα από τις βλαβερές τοξίνες, που συγκεντρώνονται στο ήπαρ για παράδειγμα από χρήση φαρμάκων, λιπαρών κ.οκ.

Το χλιαρό νερό αποτελεί βασικό σύμμαχό μας στο αδυνάτισμα και την κατακράτηση, καθώς το πεπτικό σύστημα λειτουργεί καλύτερα, κινητοποιεί το έντερο (ειδικά μαζί με το λεμόνι και δη με λίγο από τον πολτό του) και βοηθά στον καθαρισμό του και την αποφυγή του φουσκώματος. Εννοείται πως δεν πρέπει να μείνεις στο ένα ποτήρι νερό αλλά να καταναλώσεις τόσα ώστε μαζί με τα υπόλοιπα υγρά, που πίνεις, να αγγίξουν τα δυο λίτρα ημερησίως.

Ο συνδυασμός νερού με λεμόνι κάνει καλό και στο ανοσοποιητικό σύστημα, αφού το λεμόνι αποτελεί μία καλή πηγή βιταμινών C, Β, ψευδάργυρου κ.ά.

Εννοείται πως το χλιαρό νερό είναι πιο φιλικό στα δόντια με προβλήματα (σφραγίσματα κ.ο.κ.) από το κρύο νερό. Ακόμη το σκέφτεσαι;