Ένα γευστικό πιάτο με ένα αγαπημένο σε όλους υλικό, τα ζυμαρικά, να κάνουν ταιριαστή παρέα με ένα λαχανικό της άνοιξης, τις αγκινάρες.

Υλικά
500 γραμμάρια πένες (ή βίδες ή φαρφάλες)
4 αγκινάρες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ποτήρι λευκό κρασί
100-150 γρ. φέτα τριμμένη (ή κατίκι)
½ φλιτζάνι παρμεζάνα
½ φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι γλυκού ξερή ρίγανη
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας τους αλλά και στο βαθμό της αρεσκείας μας, καθώς τα al dente είναι και λιγότερο παχυντικά, και τα σουρώνουμε. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε μεγάλο και βαθύ σκεύος ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και τις αγκινάρες, που έχουμε καθαρίσει σχολαστικά και τρίψει με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Μόλις τσιγαριστούν και πάρουν μία δύο βράσεις σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμα ή μέχρι οι αγκινάρες μας να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νεράκι. Ρίχνουμε στο σκεύος τα τυριά, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, τη ρίγανη και βράζουμε για άλλα 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά με τη σάλτσα. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τον μαϊντανό. Αν θέλουμε προσθέτουμε κι άλλη παρμεζάνα.