«Η αναγέννηση της κομματικής εξουσίας ήταν, είναι και παραμένει ο μοναδικός στόχος των περισσοτέρων. Η συζήτηση για το Σύνταγμα είναι δυστυχώς μια ακόμη απόδειξη ότι το μόνο που ενδιαφέρει τα κόμματα εξουσίας είναι πώς θα διαιωνίσουν τη δική τους εξουσία» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Αναφέρθηκε σε τρεις χαμένες ευκαιρίες, αφού όπως είπε δεν ψηφίστηκε η δυνατότητα λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων, δεν περιορίστηκε η ασυλία των πολιτικών καθώς δεν ψηφίστηκε η πρόταση του Ποταμιού να αποφασίζει για την ασυλία ή όχι των βουλευτών ένα Δικαστικό Συμβούλιο με πλειοψηφία δικαστών και εισαγγελέων του Εφετείου και τέλος δεν ψηφίστηκε η πρόταση του Ποταμιού να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από ένα σώμα 355 αιρετών που με απόλυτη πλειοψηφία θα εξέλεγε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν απέβαιναν άκαρπες οι δυο ψηφοφορίες στη Βουλή, ώστε να εξασφαλίζετε η συναίνεση.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι «η ΝΔ δεν θέλει μια νέα σχέση του Κράτους με την Εκκλησία, με σεβασμό στην Ορθοδοξία, στις θρησκείες όλων, αλλά ταυτόχρονα χωρίς παρεμβάσεις των Μητροπολιτών στην εκπαίδευση, στα ατομικά δικαιώματα, στην καύση των νεκρών και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστοίχως δεν θέλει μια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, με ηγεσία που θα απολαμβάνει μια ευρεία δημοκρατική νομιμοποίηση. Θέλει, όπως και όλες οι κυβερνήσεις στο παρελθόν, ηγεσίες διορισμένες από τον εκάστοτε υπουργό Δικαιοσύνης».

Με αφορμή την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα αφού υπογράμμισε ότι το Ποτάμι είναι υπέρ της κατάργησης του νόμου Παρασκευόπουλου και τόνισε «Είμαστε υπέρ του εκσυγχρονισμού του ποινικού δικαίου και της ποινικής δικονομίας. Έχουμε και εμείς ερωτηματικά και άποψη για τις αλλαγές που προτείνονται σε επιμέρους θέματα, για τις εγκληματικές οργανώσεις, για την κατοχή των εκρηκτικών, για τον ορισμό του βιασμού. Αλλά έχουμε υποχρέωση να περιμένουμε πρώτα να μιλήσουν οι επιστήμονες, οι εισαγγελείς, οι δικαστές. Καλούμε, λοιπόν, τα άλλα κόμματα να μην συντρίψουν τη μεταρρύθμιση του ποινικού δικαίου στις κομματικές σας μυλόπετρες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ