Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών άφησε ο Mark Hollis, ο θρυλικός τραγουδιστής του συγκροτήματος Talk Talk, ενός από τα πλέον αγαπημένα γκρουπ της δεκαετίας του 1980, που γνώρισε την επιτυχία με τραγούδια όπως το It’s My Life.

Tον θάνατο του καλλιτέχνη ανακοίνωσε ο γιατρός και Ακαδημαϊκός Άντονι Κοστέλο.

O Κοστέλο αποχαιρέτησε με θλίψη τον Mark Hollis, με τον οποίο είχαν συγγένεια, και τον χαρακτήρισε ως έναν «καταπληκτικό σύζυγο και πατέρα».  Παράλληλα ανέφερε πως ο εκλιπών ήταν «ένας εντυπωσιακός άνθρωπος με αρχές».  Ο Hollis, ανέφερε ο Κοστέλο, «είχε αποσυρθεί από τη μουσική βιομηχανία πριν από 20 χρόνια αλλά παρέμενε ένα αδιαμφισβήτητο μουσικό είδωλο».

Φίλοι, συγγενείς και θαυμαστές του Mark Hollis, έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι ήταν ένας υπέροχος πατέρας και σύζυγος και ένας συναρπαστικός άνθρωπος που αν και είχε εγκαταλείψει τη μουσική βιομηχανία παρέμενε πάντα «μουσικό είδωλο».

Το Twitter έχει πλημμυρίσει μηνύματα για το θάνατο του Mark Hollis, ενώ οι θαυμαστές του δημοσιεύουν τραγούδια του που αγαπήθηκαν.

Το μουσικό ταξίδι του Mark Hollis

Ο Βρετανός μουσικός έμεινε με χρυσά γράμματα στην εναλλακτική ροκ ιστορία σχηματίζοντας τους Talk Talk το 1981, των οποίων και υπήρξε βασικός τραγουδιστής. Ο Mark Hollis ξεχώρισε για τα μοναδικά φωνητικά του στη new wave Βρετανία της εποχής, αλλά κατάφερε επίσης να ωθήσει το συγκρότημα σε πειραματικές διαδρομές, στις οποίες σήμερα αναγνωρίζουμε τον πρόδρομο της post-rock αισθητικής.

Κουρασμένοι από τη δικαστική διαμάχη τους με την ΕΜΙ, οι Talk Talk διαλύθηκαν το 1992 αφήνοντας 5 στούντιο και 1 live άλμπουμ, που χαίρουν μεγάλης κριτικής εκτίμησης. Από τα τραγούδια τους λίγα γνώρισαν τη μαζική επιτυχία, κυρίως το πασίγνωστο και στο ελληνικό ραδιόφωνο «It’s My Life».

Ο Mark Hollis εμφανίστηκε ξανά το 1998, βγάζοντας το μοναδικό του σόλο άλμπουμ Mark Hollis. Στη συνέχεια αποσύρθηκε από τα μουσικά πράγματα για να αφοσιωθεί στην οικογένειά του, αν και κατά καιρούς εμφανιζόταν ξανά σε αθόρυβους ρόλους.

Ο Mark Hollis πέθανε στο σπίτι του, στο Γουίμπλετον του Λονδίνου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του.