Οι δύο νέοι υφυπουργοί του Αλέξη Τσίπρα, Κωνσταντίνος Μπάρκας και Θάνος Μωραϊτης είναι από διαφορετικά μετερίζια. Θα κάθονται όμως στα ίδια έδρανα της Βουλής και στο ίδιο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου. Ομως, η πλάκα είναι ότι έχουν συναντηθεί και αλλού. Ο πρώτος ως «Τσιπροφύλακας» που έδινε μάχες για να υπερασπιστεί την πολιτική της κυβέρνησης. Ο άλλος ως σημαίνων στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, που έβριζε τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική που ακολουθούσε η κυβέρνηση.

Μπάρκας και Μωραϊτης συναντώνται στην ΕΡΤ και αντιπαρατίθενται. Μαζί τώρα στην κυβέρνηση θα μπορούν να υπερασπίζονται τον πρωθυπουργό. Ο ένας θα κάνει αυτό που έκανε τόσο καιρό. Ο άλλος… απλά άλλαξε ρότα.

Ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ αλλά και δεξί χέρι της νυν προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, μπήκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνοντας το υφυπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στη θέση του κ. Μαυραγάνη.

Έναν χρόνο πριν ο Θάνος Μωραΐτης πυροβολούσε τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το αφήγημα τότε της εξόδου από τα Μνημόνια που θα είχαμε τον Αύγουστο του 2018. Τότε κατά… διαβολική συγκυρία σε πάνελ της ΕΡΤ1 μαζί με τον συνάδελφό του σήμερα (έτερο υφυπουργό), Κωνσταντίνο Μπάρκα διαφωνούσαν για την πορεία της χώρας.

«Όλο το αφήγημα Τσίπρα για τέλος μνημονίων είναι το πιο σύντομο πολιτικό ανέκδοτο της πολιτικής μας ιστορίας. Έχουν δεσμεύσει τη χώρα για πάρα πολλά μνημόνια. Έχουν δεσμεύσει την περιουσία των Ελλήνων για 100 χρόνια και προσπαθούν με ωραία λόγια να παρουσιάσουν μια διαφορετική πραγματικότητα, η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή και αμείλικτη…», υποστήριξε ο κ. Μωραΐτης.