Το αρχικός προγραμματισμός ήταν για τέσσερις παραστάσεις μέσα στον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο. Επειδή όμως έγιναν sold out μέσα σε λίγες μέρες, ο Γιώργος Χατζηπαύλου θα φέρει ξανά την νέα stand up comedy παράστασή του «Τάιμινγκ» στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Κακογιάννη, στις 10 κι 11 Μαΐου.

Ο γνωστός Έλληνας stand-up κωμικός είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Καινοτόμος, ακούραστος κι ευρηματικός: Εμπνευστής και διοργανωτής του Stand up for U, του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού θεσμού κωμωδίας. Δημιουργός του Comedy Club, της πρώτης stand-up comedy ειδικά σχεδιασμένης για παιδιά και τους γονείς τους. Ο πρώτος Έλληνας κωμικός, ο οποίος έκανε την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή περιοδεία.

Ε, μοιραία ξέρει πότε είναι το σωστό «Τάιμινγκ» για το καθετί. Έτσι, λοιπόν, ο Γιώργος Χατζηπαύλου κλείνει τον κύκλο του «Σχεδόν Σαράντα», της 3ης solo παράστασης που ήταν sold out για τέσσερις χρονιές όπου κι αν παίχτηκε, κι ανοίγει έναν καινούριο.

Στο «Τάιμινγκ» ο Γιώργος αναζητά, εντοπίζει και καταγράφει όλα τα αστεία και παράλογα που υπάρχουν, τόσο στις μικρές όσο και στις μεγάλες στιγμές της ζωής μας σήμερα.

Όλα όσα ζούμε, όσα βλέπουμε και όσα σκεφτόμαστε, λογικά ή παράλογα, σημαντικά ή ασήμαντα σατιρίζονται με καταιγιστικό ρυθμό. Αυτή η παράσταση stand-up κωμωδίας έχει στόχο να αποκαλύψει πώς μπορεί ο καθένας να εντοπίσει τη σημαντικότερη μέρα της ζωής του αλλά κυρίως να συγχρονιστεί μαζί της!

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου μιλάει στα «Νέα» για την νέα του παράσταση, την έμπνευσή του για γέλιο και την κωμωδία.

Πώς προέκυψε η ιδέα για την παράσταση;

Είναι κάτι που σκεφτόμουν κατά καιρούς και σταδιακά έβαλα στο χαρτί για να είναι όσο πιο σαφής γίνεται σε μένα. Όταν σαν σκέψη ήταν ολοκληρωμένη πια είδα ότι ήταν μια κεντρική ιδέα που έδενε τα κείμενα που δούλευα και δοκίμαζα με τον τρόπο που ήθελα.

Στο «Τάιμινγκ» ποιες στιγμές της ζωής μας βάζετε στο στόχαστρό σας;

Τις πολύ απλές και καθημερινές, τις οριακά αδιάφορες αλλά γεμάτες με γεγονότα και στιγμές που έχουν πολλή κωμωδία κι απλά δεν τις παρατηρούμε κι εκείνες που είχαν κάτι έντονο το οποίο είτε μας άλλαξε είτε πρόσθεσε ένα διαφορετικό χαρακτηριστικό στον τρόπο που ζούμε.

Πώς καταφέρνετε αστείο το αστείο να εντοπίσετε τη σημαντικότερη μέρα της ζωής σας και το μεταδίδετε στο κοινό;

Επειδή αυτό είναι κάτι για το οποίο μιλάω στο Τάιμινγκ θα δώσω απάντηση αλλά με cliffhanger! Οι πιο σημαντικές στιγμές στη ζωή μας, διαφορετικές για τον καθένα, ήταν η αφορμή και ο τρόπος να δέσω νοηματικά όλα τα θέματα αυτής της stand-up comedy παράστασης οπότε η απάντηση σε αυτή τη φάση μέσα από μερικές γραμμές είναι αρκετά περίπλοκη. Στην παράσταση όμως περιγράφω ξεκάθαρα αυτή τη μέρα.

Το «Τάιμινγκ» είναι το 4ο πια σόλο σόου σας. Τι προκλήσεις αντιμετωπίζετε όταν ανεβαίνετε στη σκηνή κι έχετε απέναντί σας το κοινό;

Προσπαθώ να πηγαίνω μερικά βήματα παρακάτω ή να εμπλουτίζω την κωμωδία μου και μέσα από αυτή να βάζω στον κόσμο μου τους θεατές, κάτι που στην κωμωδία σημαίνει ότι με έναν τρόπο, βρίσκομαι κι εγώ ταυτόχρονα στον κόσμο κάθε θεατή ξεχωριστά.

Ποια είναι η συμβουλή σας στο κοινό σας για να έχει πάντα σωστό τάιμινγκ στη ζωή του;

Επειδή είναι διαφορετικό για τον καθένα, σημασία έχει να είναι παρών κανείς σε ό,τι συμβαίνει στη ζωή του ώστε να μπορέσεις μελλοντικά να το αξιολογήσεις και να δεις αν έμεινε κάτι από αυτό. Ο πιο σίγουρος τρόπος κατά τη γνώμη μου είναι να μην μεταθέτουμε την χαρά ή ό,τι άλλο επιδιώκει κανείς σε μια αόριστη στιγμή στο μέλλον.

Ποια στοιχεία σας εμπνέουν για να συνεχίσετε να κάνετε παραστάσεις και να στήνετε δράσεις όπως το «Stand up for you» και «Comedy club»;

Μου αρέσει πολύ η κωμωδία και ιδιαίτερα το stand up comedy. Ό,τι σχετίζεται με αυτά με ενδιαφέρει και ό,τι μπορεί να λειτουργήσει μέσα στα πλάισιά τους είναι πάντα ένας μικρός στόχος. Και υπάρχουν αρκετοί τέτοιο που τελικά δημιουργούν τη μεγάλη εικόνα που είναι η διάθεση να μην σταματάω να είμαι παρών στη δουλειά αυτή.