Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τις αγαπημένες μας μοσχαρίσιες μπριζόλες, μαριναρισμένες με δενδρολίβανο, θυμάρι και σκόρδο.

Υλικά

4 μπριζόλες μοσχαρίσιες (κόντρα) χωρίς κόκαλο

½ ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο μαδημένο

1 ματσάκι θυμάρι μαδημένο

6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες

χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια

1½ κούπα ελαιόλαδο

½ κουτ. σούπας μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο μπλέντερ να γίνουν ενιαίο μείγμα. Σκεπάζουμε τις μπριζόλες με το μείγμα, φροντίζοντας να πάει παντού και τις αφήνουμε σκεπασμένες στο ψυγείο να μαριναριστούν για τέσσερις ώρες. Βγάζουμε τις μπριζόλες από το σκεύος με τη μαρινάδα και τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις σκουπίζουμε από τη μαρινάδα, τις αλατίζουμε και τις λαδώνουμε ελαφρά. Ψήνουμε τις μαριναρισμένες μπριζόλες στη σχάρα (στο βαθμό της αρεσκείας μας) γυρνώντας πλευρά συχνά πυκνά. Συνοδεύουμε το φαγητό μας με μια πατατοσαλάτα από βρασμένη πατάτα, κρεμμυδάκι φρέσκο, λάδι, ξύδι λευκό, αλάτι, πιπέρι και μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας ή και μανιτάρια περασμένα στο τηγάνι.