Σε νέες καταγγελίες κατά του πρωθυπουργού και πρώην κυβερνητικού του εταίρου Αλέξη Τσίπρα προχώρησε ο… προδομένος Πάνος Καμμένος υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έδινε καρέκλες σε βουλευτές των ΑΝΕΛ για την ψήφο τους.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποφάσισε να… απασφαλίσει κατά του κ. Τσίπρα τονίζοντας ότι προσφέρθηκαν ανταλλάγματα με καρέκλες  στην κ. Κουντουρά, στον κ. Κόκκαλη και πιθανότητα σε Χρυσοβελώνη και Κουίκ. Ο κ. Καμμένος ως άλλος … Ξανθόπουλος έβγαλε την πικρία που νοιώθει με αφορμή την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, αποκαλύπτοντας ότι δεν έχει ξαναμιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν του έχω ξαναμιλήσει, αισθάνομαι πικρία» είπε μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Καμμένος κλείνοντας προφανώς τα… μάτια στις δημοσκοπήσεις που έχουν βγει στο προσκήνιο στις οποίες αποτυπώνεται η κατάρρευση των ΑΝΕΛ, υποστηρίζει ότι το κόμμα του θα είναι αυτό που θα διαμορφώσει την επόμενη κυβέρνηση.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, μετά την αρχική πρόβλεψη του σύμφωνα με την οποία έλεγε ότι δεν θα ψηφιστεί  στο κοινοβούλιο των Σκοπίων, σήμερα ήρθε να δηλώσει ότι η Συμφωνία δεν θα εφαρμοστεί. Δικαιολογώντας αυτή την εκτίμηση, τόνισε πως θα προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Ρωσία και άλλες χώρες.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ερωτηθείς γιατί δεν έριξε την κυβέρνηση όταν βρέθηκαν στις Πρέσπες Τσίπρας και Ζάεφ, επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. «Ακόμη και να έριχνα την κυβέρνηση θα της έδιναν το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και ταυτόχρονα δεν θα βγάζαμε τη χώρα από τα μνημόνια και δεν θα δίναμε αναδρομικά».

Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα και στον επικείμενο ανασχηματισμό, υποστήριξε ότι αν κρατήσει στελέχη των ΑΝΕΛ, τότε – όπως είπε – θα μιλάμε για πόλεμο. «Δεν θα κάνουν παρέλαση».

Εγώ είπα στον Φωκά να πάει να πιει γκαζόζα

Στην ίδια συνέντευξη, ο Πάνος Καμμένος  ανέφερε ότι «ο Τσίπρας μας πούλησε 100 φορές για αυτό θα πίνουμε γκαζόζα στη βουλή» και πρόσθεσε ότι εκείνος είπε του Αριστείδη Φωκά να πάει να πιει γκαζόζα επιδεικτικά για να καταλάβουν ότι «δεν μπορούμε να απειλούμαστε εμείς με διάλυση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας».

Σε μια κρίση…. μεγαλοπρέπειας είπε ότι αισθάνεται πικραμένος γιατί αυτός άνοιξε τις πόρτες των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Αιγύπτου στον πρωθυπουργό.

Ο Κοτζιάς θα προφυλακιστεί

Ο Πάνος Καμμένος εκτόξευσε «πυρά»  και κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά λέγοντας ότι θα προφυλακιστεί για τις βίζες και ότι από πίσω του είναι ο Σόρος. «Θα τον καθίσω στο σκαμνί γιατί έχει παρανομήσει. Τον περιμένω να μου κάνει μήνυση. Ο Κοτζιάς έχει κάνει παράνομες ενέργειες έχω έτοιμους φακέλους για τη δικαιοσύνη», ανέφερε.