Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία και τις εικόνες από την ναυαρχίδα της, την σειρά 7. Το νέο μοντέλο είναι πιο μεγάλη σε διαστάσεις,  ενώ θα ξεχωρίζει για τις καινοτόμες λύσεις τεχνολογίας, υποστήριξης οδηγού και συνδεσιμότητας.

Η εξωτερική εμφάνιση, που παραμένει πιστή στην πολυτελή σχεδιαστική γραμμή, που επεκτείνεται και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό, πολυτελείς δερμάτινες ταπετσαρίες με εκτεταμένο καπιτονέ σχέδιο και βελτιστοποιημένη ακουστική άνεση, σε συνδυασμό με τις οθόνες οργάνων και Control Display, το BMW Operating System 7.0 και το BMW Intelligent Personal Assistant, θέτουν νέα πρότυπα ευεξίας και άνεσης στο ταξίδι.

Η γκάμα κινητήριων συνόλων για τη νέα BMW Σειρά 7 έχει επίσης αναβαθμιστεί και περιλαμβάνει ένα νέο οκτακύλιδρο κινητήρα, έναν εξακύλινδρο εν σειρά και plug-in υβριδικά συστήματα με μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία. Όλες οι εκδόσεις του μοντέλου ήδη πληρούν το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-Temp.

Ειδικότερα, η νέα γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τους κινητήρες V12 βενζίνης ενώ νέος είναι ο V8, plug-in με υβριδικό σύστημα. Συνολικά, η  γκάμα των κινητήριων μονάδων περιλαμβάνει κινητήρες βενζίνης και ντίζελ με έξι, οκτώ και δώδεκα κυλίνδρους καθώς και ένα νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο V12 6.6 L στην καρδιά της BMW M760Li xDrive, που αποδίδει 585 ίππους. Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 7 και το plug-in υβριδικό σύστημα υιοθετεί τώρα έναν ειδικά προσαρμοσμένο εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα και πιο προηγμένη μπαταρία υψηλής τάσης. Σαν αποτέλεσμα, το σύστημα αποδίδει τώρα συνδυασμένη ισχύ 394 hp

Στα νέα συστήματα υποστήριξης οδηγού αλλά και η αυτοματοποιημένη οδήγηση είναι πλήρεις ενώ υπάρχει και ένα νέο σύστημα, τον Reversing Assistant.

Περιλαμβάνουν Steering και lane control assistant με Traffic Jam Assist, Lane Keeping Assistant με ενεργή προστασία από πλευρική σύγκρουση, evasion aid για αποφυγή εμποδίων, προειδοποιήσεις διέλευσης κυκλοφορίας (Cross Traffic Alert), Προτεραιότητας (Priority warning) και Λάθους κατεύθυνσης στον αυτοκινητόδρομο (Wrong-way warning system), και Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go. Το στάνταρ Parking Assistant βοηθά τον οδηγό στο παρκάρισμα και τους ελιγμούς.

Επίσης, περιλαμβάνει Reversing Assistant, που αναλαμβάνει τον έλεγχο διεύθυνσης, έχοντας προηγουμένως καταγράψει δεδομένα με εμπρόσθια κίνηση για μία απόσταση έως 50 m, ώστε να τα χρησιμοποιήσει στην οπισθοπορεία.

Το προαιρετικό σύστημα ψυχαγωγίας πίσω καθισμάτων διατίθεται τώρα με δύο οθόνες αφής 10” full-HD, συμπεριλαμβανομένου Blu-ray player.

Η νέα BMW Σειρά 7 προσφέρεται με μια ολοκληρωμένη γκάμα στάνταρ και προαιρετικών συστημάτων υποστήριξης οδηγού. Το Driving Assistant Professional προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο λειτουργιών που έχουν στόχο να κάνουν τη ζωή του οδηγού όσο το δυνατόν πιο άνετη και ασφαλή.