Σεισμική δόνηση έπληξε την Κυριακή τμήμα του δυτικού Ιράν, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 75 άνθρωποι, οι περισσότεροι πάντως ελαφρά, δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου άμεσης ιατρικής βοήθειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο Πιρχουσέιν Κουλιβάντ.
Κατά το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός της Κυριακής είχε μέγεθος 5,5 βαθμών. Αρχικά, το USGS είχε εκτιμήσει πως το μέγεθος της δόνησης ήταν 5,9 βαθμοί.
Σύμφωνα τον Κουλιβάντ, όλοι οι τραυματίες, πλην ενός, πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν μετά τον σεισμό στην Γκιλάν Γαρμπ, στην επαρχία Κερμανσάχ.
Τον Νοέμβριο, σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών είχε πλήξει το δυτικό Ιράν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 700 άνθρωποι, οι περισσότεροι ελαφρά.
Το Ιράν πλήττεται συχνά από ισχυρούς, ενίοτε εξαιρετικά καταστροφικούς, σεισμούς.
Το 2003, σεισμική δόνηση 6,6 Ρίχτερ στη νοτιοανατολική επαρχία Κερμάν στοίχισε τη ζωή σε 33.000 ανθρώπους και ισοπέδωσε την πόλη Μπαμ και την ακρόπολή της, μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Επιμορφωτική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO).
- Σέρρες: «Του είπε “σήμερα θα σε δέσω πιο σφιχτά”» – Τι κατήγγειλε η μητέρα του 13χρονου για την καθηγήτρια που τον φίμωσε
- Λεωφόρος Σχιστού: 27χρονος έτρεχε 177 χλμ/ώρα – Η στιγμή που τον «έπιασαν» οι αστυνομικοί»
- Έλενα Ακρίτα: «Έχω κάνει έκτρωση – Συχνά αναρωτιέται ποια θα ήταν η ζωή του παιδιού που δεν γεννήθηκε»







