Χωρίς σφυγμό διακομίσθηκε στο νοσοκομείο 6χρονο παιδί που κρεμάστηκε με το λουράκι του σκύλου, χθες στο Παλαιό Φάληρο, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων. Οι γιατροί προχώρησαν σε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, με αποτέλεσμα το παιδί να ανακτήσει καρδιακό ρυθμό και στη συνέχεια εισήχθη στη ΜΕΘ διασωληνωμένο, σε κρίσιμη – βαρύτατη κλινική εικόνα με αιμοδυναμική αστάθεια υπό φαρμακευτική υποστήριξη και πολυοργανική ανεπάρκεια. Ωστόσο όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το παιδί την Τετάρτη «παρουσίασε εκ νέου καρδιακή ανακοπή, έγινε εκ νέου ανάνηψη και παρά τις προσπάθειες, το παιδί απεβίωσε στις 11:55 π.μ στις 19.12.2018».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων:

«Ο ασθενής Σ. Ι.-Χ. του Ν., ηλικίας 6 ετών νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Παίδων Π. & Α. Κυριακού από τις 18/12/2018 και ώρα 16:50.

Το παιδί διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στα ΤΕΠ άσφυγμο – απνοϊκό με κόρες σε μυδρίαση και έγινε άμεσα προχωρημένη καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

Στα 35 λεπτά ανάνηψης, ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και εισήχθη στη ΜΕΘ διασωληνωμένο, σε κρίσιμη – βαρύτατη κλινική εικόνα με αιμοδυναμική αστάθεια υπό φαρμακευτική υποστήριξη και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Έγινε Αξονική Τομογραφία εγκεφάλου και Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης με ευρήματα υπέρ ανοξικής εγκεφαλοπάθειας. Επίσης διενεργήθηκε υπερηχογράφημα άνω/κάτω κοιλίας με παθολογικά ευρήματα από ήπαρ, σπλήνα, έντερο, νεφρούς, που πιθανώς οφείλονται σε σπλαχνική υποάδρευση.

Σήμερα παρουσίασε εκ νέου καρδιακή ανακοπή, έγινε εκ νέου ανάνηψη και παρά τις προσπάθειες, το παιδί απεβίωσε στις 11:55 π.μ στις 19.12.2018».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα, η οποία ειδοποίησε την αστυνομία και ασθενοφόρο, δήλωσε ότι ήταν στην κουζίνα και δεν αντελήφθη τι συνέβη και όταν πήγε στο δωμάτιο βρήκε το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του. Οι αστυνομικοί όταν έφτασαν στο σπίτι, βρήκαν τη μητέρα να οδύρεται και το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του. Οι γιατροί όπως σημειώνεται και στο ανακοινωθέν κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια και ο μικρός νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Παίδων με μηχανική υποστήριξη αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Από την αστυνομία διενεργείται προανάκριση για να διευκρινισθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.