Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει και για τα 15 σημεία της συμφωνίας πρωθυπουργού-Αρχιεπίσκόπου τονίζει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη συμφωνία ή θα ισχύσει σε όλα της τα σημεία ή δεν θα ισχύει καθόλου.

Σε συνέντευξή του στο news247 o κ. Γαβρόγλου υπογραμμίζει πως και τα 15 σημεία της συμφωνίας θα αποτυπωθούν σε σχέδιο νόμου που θα ετοιμάσει η κυβέρνηση και το οποίο θα περιλαμβάνει, ασφαλώς, και τη ρύθμιση ως προς τη μισθοδοσία των κληρικών.

Ο υπουργός Παιδείας εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση λέγοντας μάλιστα ότι υπάρχει χρόνος μέχρι τις εκλογές για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ο κ. Γαβρόγλου έκανε λόγο για μια συμφωνία ιστορικής σημασίας, πρωτόγνωρη – όπως είπε – για τη χώρα μας που, όπως είναι φυσικό, έχει δημιουργήσει μεγάλη αμηχανία σε πολλούς καθώς θεωρούσαν ακατόρθωτο να υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη. «Με τις προτάσεις που θα επεξεργαστούμε εγκαινιάζεται και κάτι άλλο. Είναι η πρόθεση του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου όχι μόνον να προχωρήσουν στον εξορθολογισμό των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας αλλά και του τρόπου ρύθμισης αυτών των σχέσεων με διάλογο και όχι σύγκρουση».

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές. «Έχουμε όλο τον χρόνο μέχρι τις εκλογές για να την ολοκληρώσουμε αλλά για να φτάσουμε εκεί υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. Αυτές οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως είπαν με πολλή σαφήνεια ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος αμέσως μετά την ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας. Εξάλλου είναι σαφές και από αυτή ακριβώς την ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας ότι η Εκκλησία επιθυμεί να συνεχιστεί η συζήτηση. Θέλει, όμως, προσοχή, μια ιστορική συμφωνία όπως αυτή, να μην «σέρνεται» έρμαιο των λαϊκίστικων διαθέσεων των κομμάτων που θεωρούν ότι μπορούν να έχουν σχέσεις συναλλαγής με την Εκκλησία και τους λειτουργούς της.Εμείς δεν κάνουμε συναλλαγές. Κάνουμε ανοιχτές και δημόσιες συμφωνίες».