Από τους πιο αφοσιωμένους γονείς που μπορεί να υπάρξουν είναι ο Σκορπιός εφόσον κάνει οικογένεια (στη φωτό είναι μια ακόμη σταρ του ζωδίου, που είναι και γονιός, η Αν Χάθαγουέι). Λατρεύει το παιδί του και αφοσιώνεται στην ανατροφή και τη διαπαιδαγώγησή του. Ευαίσθητος και συναισθηματικός, με ανεπτυγμένη διαίσθηση και μεγάλη οξυδέρκεια, κατανοεί από νωρίς τα ταλέντα του βλασταριού του και το βοηθά να τα καλλιεργήσει, όπως και όταν κάτι δεν πάει καλά στη ζωή του οπότε στέκεται δίπλα του, χωρίς ωστόσο, να είναι υποχωρητικός στις απαιτήσεις του. Ακρως προστατευτικός με όσους αγαπάει, και άκρως υποστηρικτικός, όταν θεωρεί ότι χρειάζεται, κρατάει χαρακτήρα και τη θέση του ως γονιός σε μια προσπάθεια να θωρακίσει το παιδί του για να μπορέσει να γίνει ανεξάρτητο και να αντιμετωπίζει με ψυχραιμία τυχόν αντιξοότητες. Μέσα από παραδείγματα του μαθαίνει να επιμένει στον στόχο, επιβραβεύοντας την προσπάθεια, αλλά και εκπαιδεύοντας το παιδί του να μην αναζητά διαρκώς επαίνους, δεδομένου ότι είναι και της άποψης ότι πρέπει πρώτα να πετύχεις κάτι, και μετά να το  πανηγυρίσεις! Φυσικά στέκεται πάντα δίπλα στο παιδί του, με πολύ αγάπη και αληθινό ενδιαφέρον ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Το τριήμερο που διανύουμε

Κατά τα λοιπά φροντίστε να ξεκουραστείτε , κατά το δυνατόν το τριήμερο, που διανύουμε, και να επιλύσετε εκκρεμότητες στην καθημερινότητά σας, που θα βελτιώσουν τη ζωή σας.  Το πλανητικό σκηνικό της Σελήνης στην Παρθένο, που δημιουργεί τρίγωνο με τον Κρόνο στον Αιγόκερω, μας βοηθάει να το πετύχουμε αυτό, καθώς μας προσγειώνει στην πραγματικότητα, μας καλεί να εκλογικεύσουμε τις καταστάσεις που βιώνουμε, να κάνουμε ρεαλιστικές προσεγγίσεις, μακριά από συναισθηματισμούς, συγκρατώντας τον εαυτό μας όπου χρειάζεται.

Περισσότερο επηρεάζονται Παρθένοι και Αιγόκεροι, που τους απασχολούν κυρίως προσωπικά ζητήματα, αλλά και Κριοί, Δίδυμοι, Καρκίνοι, Ζυγοί, Τοξότες και Ιχθύες, που ασχολούνται με διάφορες εκκρεμότητες στην καθημερινότητά τους, ενώ Ταύροι, Λέοντες και Υδροχόοι κατανοούν ότι είναι απαραίτητο να κινηθούν εντός πλαισίων.