Αν και οι γυναίκες που παρακολουθούν τη μόδα, διαθέτουν γούστο και φροντίζουν να περιποιούνται τον εαυτό τους μπορεί να υποπέσουν σε στιλιστικά ατοπήματα, σκεφτείτε τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα που δηλώνει ότι δεν κατέχει το αντικείμενο.

Λάθη κυρίως γίνονται στο… layering, δηλαδή στο συνδυασμό ρούχων που διαθέτουμε, είτε αφορούν στα χρώματα, τα πατρόν και τα υφάσματα, με τραγελαφικά αποτελέσματα ειδικά στα prints.

Αρκετές πάλι επιμένουν να μην φέρνουν τα ρούχα στα μέτρα τους, με αποτέλεσμα άλλα να πλέουν πάνω τους και άλλα να είναι… τσίτα και τα κουμπιά να διαμαρτύρονται! Σίγουρα στη γειτονιά σας υπάρχει μια μοδίστρα. Επισκεφτείτε την.

Άλλες το παρακάνουν με τις τάσεις της μόδας συνδυάζοντας σε ένα ντύσιμο περισσότερες από μία, με αστεία ενίοτε αποτελέσματα.

Όλες έχουμε αγαπημένα ρούχα, όμως καλό είναι για να μην επιμένουμε σε ένα μόνο στιλ και να γινόμαστε βαρετές, κάτι που θέλει τρόπο. Μπορούμε να κάνουμε διαφορετικούς συνδυασμούς ή να προσθέσουμε μια πιο επίκαιρη πινελιά στο εκάστοτε ρούχο.

Τι να πει κάποια για τη λανθασμένη επιλογή εσωρούχων. Θυμηθείτε να αποφεύγετε το εσώρουχο που διαγράφει, προτιμώντας τα διάφανα χωρίς ραφές. Επίσης φροντίστε να φοράτε το σωστό νούμερο στηθόδεσμου, αφού στο μικρότερο το μπούστο περισσεύει και στο μεγαλύτερο δείχνει να έχει πάρει την κατιούσα… Ακόμη να είστε επιλεκτική αλλά και κλασική όταν αγοράζετε καλσόν.

Κάποιες επιμένουν να δείχνουν sexy ξεχνώντας ότι ο χρυσός κανόνας θέλει να είσαι αποκαλυπτική τόσο… όσο χρειάζεται για να εξάψεις τη φαντασία.

Ένας άλλος κανόνας λέει ότι δεν πάνε όλα σε όλες. Δοκίμασε και επέλεξε αυτό που σου αρέσει και σου ταιριάζει. Για παράδειγμα τα χαμηλοκάβαλα τζιν τονίζουν τα skinny σώματα, αλλά και τα παχάκια στη μέση.

Να θυμάστε να αγοράζετε και να φοράτε ρούχα, με τα οποία αισθάνεστε άνετα, ταιριάζουν στον τύπο και τον σωματότυπό σας, σας φωτίζουν χρωματικά ενισχύοντας το φυσικό σας δέρμα, και γενικότερα ρούχα που τα φοράτε και δεν σας φοράνε. Τέλος, επιβλάλετε να περιποιείστε τα ρούχα, δεδομένου ότι ένα άσπρο πουκάμισο πρέπει να είναι πάνλευκο και όχι γαριασμένο.

Με αφορμή τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που αρχίζουν την Πέμπτη 1η και θα διαρκέσουν έως τις 10 Νοεμβρίου,  θυμηθείτε να εξασκήσετε την τέχνη του… layering αγοράζοντας κάτι που μπορείτε να συνδυάσεις με ρούχα που διαθέτε στη ντουλάπα σας, αλλά πάντα με τρόπο που να δένουν μεταξύ τους πατρόν, υφάσματα και χρώματα.

Επίσης, καλό είναι πριν αγοράσετε κάτι, να το σκεφτείτε διπλά, ώστε να είστε σίγουρες ότι το χρειάζεστε και να μην μετανιώσετε τυχόν αγορά, ειδικότερα αν είναι και… ατιμούτσικο από πλευράς κόστους. Έτσι ή αλλιώς μην επενδύσετε, σε τάσεις της μόδας που μπορεί να μην υπάρχουν την επόμενη σεζόν. Καλές αγορές!