Η γνωριμία του σε έχει ενθουσιάσει και θέλεις πολύ να τον μάθεις καλύτερα, ωστόσο αγχώνεσαι τώρα που ήρθε η ώρα του πρώτου ραντεβού, καθώς δεν το έχεις… με το λέγειν. Ηρέμησε. Το πρώτο ραντεβού μπορεί να εξελιχθεί σε… πονοκέφαλο, αν παραμείνεις αγχωμένη και δεν απολαύσεις τη δυνατότητα που σου προσφέρεται να γνωρίσεις καλύτερα έναν άνθρωπο, που σου προκαλεί μια… μικρή ταχυκαρδία, με τον οποίο όμως δεν ξέρεις αν ταιριάζεις, ο οποίος μπορεί να γίνει ένας καλός σύντροφος, αλλά και καλός φίλος, με τον οποίο ίσως να μοιραστείς τα εσώψυχά σου ή απλά μια δραστηριότητα.

Για αρχή φρόντισε την εξωτερική σου εμφάνιση, η οποία παίζει το ρόλο της, χωρίς όμως να το παρακάνεις. Για παράδειγμα μην ντυθείς σαν λατέρνα ή σαν να βγαίνεις με τις φίλες σου μπαρότσαρκα, αν το αντικείμενο του πόθου σου δείχνει συντηρητικός. Προτίμησε κάτι ενδιάμεσο, απλό και σικάτο, που προκαλεί τη φαντασία, αλλά δεν είναι προκλητικό.

Εάν δεν έχετε κανονίσει που θα πάτε, βρες δυο τρεις ιδέες να του προτείνεις, που να καλύπτει διαφορετικές προτιμήσεις, αλλά που θα σου αρέσουν. Δεν χρειάζεται να πάτε με τη μία στο στέκι σου, όπου σε ξέρουν και οι πέτρες.

Όσο για το τι θα συζητήσετε; Όταν κάποιος μας ενδιαφέρει σίγουρα θα βρούμε κάτι να πούμε. Το θέμα είναι να κρατήσεις την ισορροπία. Να δείξεις δηλαδή ότι ενδιαφέρεσαι για εκείνον μέσα από αυτά που τον ρωτάς, αλλά όχι σε βαθμό που να χαρακτηριστείς περίεργη, αδιάκριτη ή αγενής.  Για να σπάσει ο πάγος και εκείνος να νιώσει άνετος και να ξεδιπλώσει τη σκέψη του, ώστε να μπορέσεις να καταλάβεις με ποιον έχεις να κάνεις μπορείς να του απευθύνεις απλές ερωτήσεις, τύπου: Ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον πράγμα που έχεις διαβάσει τελευταία, με ποια μουσική νιώθεις οικεία, που μεγάλωσες, αλλά και για τα αδέλφια και τους γονείς του, καθώς και ποιο είναι το ωραιότερο μέρος που έχει επισκεφθεί, πως περνάει τον ελεύθερο χρόνο του, ακόμη και πόσο καιρό είναι μόνος σου, τι θα κάνει το σαββατοκύριακο και τι προτιμάει να κάνετε την επόμενη φορά που θα βρεθείτε, εφόσον και εσύ καταλήξεις ότι το θέλεις.

Έτσι ή αλλιώς οι συζητήσεις σε ένα ραντεβού δεν χρειάζεται να είναι βαρύγδουπες, μπορεί να είναι περί ανέμων και υδάτων, απλές και διασκεδαστικές. Φρόντισε να πάρεις μαζί σου την πιο καλή σου διάθεση, το πιο όμορφο χαμόγελό σου και απόλαυσε τη συνάντησή σας, η οποία γιατί όχι μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους δυο σας μεταγενέστερα εφόσον όλα πάνε καλά μεταξύ σας.