Μια δροσερή, χορταστική, νόστιμη και υγιεινή σαλάτα με κύριο συστατικό λαχανικά της εποχής, όπως το άσπρο και κόκκινο λάχανο, δόση από superfood, όπως είναι το φαγόπυρο, και cottage cheese, την οποία μπορείτε να απολαμβάνετε όλο τον χειμώνα.

Για τη σαλάτα

200 γραμμάρια φαγόπυρο, βρασμένο

200 γρ. άσπρο λάχανο, ψιλοτριμμένο

200 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοτριμμένο

2 καρότα, τριμμένο στον τρίφτη

2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα

1 κόκκινο μήλο, τριμμένο

4-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο

200 γρ. cottage cheese

Για τη βινεγκρέτ

χυμό από 1 πορτοκάλι

χυμό από 1 λεμόνι

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού ξεπλύνουμε το φαγόπυρο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, με αναλογία σε σχέση με το νερό, ένα προς δύο, και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει αφράτο και να απορροφήσει το νερό για 15 λεπτά περίπου. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της βινεγκρέτ. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το φαγόπυρο, τα δύο λάχανα, τα καρότα, το σέλερι, το μήλο και τα φύλλα μαϊντανού. Ραντίζουμε με την μισή βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Σκορπίζουμε το cottage cheese και ραντίζουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Σερβίρουμε αμέσως.