Μια εύκολη στην παρασκευή συνταγή για μια πεντανόστιμη τάρτα με καραμελωμένα μήλα σε λεπτή σφολιάτα, που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.

Υλικά

6-7 μέτρια σφιχτά ξινούτσικα μήλα

100 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο

2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας

1 αντικολλητικό τηγάνι

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε καλά τα μήλα, τα κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε με ένα μαχαιράκι τα κουκούτσια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Σε τηγάνι που μπορεί να μπει και στον φούρνο σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, απομακρύνουμε από το μάτι και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζάχαρη. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μήλα ώστε να ακουμπούν το ένα το άλλο και σκεπάζουμε με το φύλλο σφολιάτας σπρώχνοντας στην προς τον πάτο του τηγανιού ώστε να αγκαλιάσει όσο καλύτερα γίνεται τα τοιχώματά του. Δυναμώνουμε τη φωτιά και κααμελώνουμε τα μήλα για 8-10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μυρίζει η καραμέλα. Βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό μας και το αφήνουμε περίπου ένα δεκάλεπτο να κρυώσει. Ακουμπάμε ένα μεγάλο πιάτο στο τηγάνι και αναποδογυρίζουμε τη σφολιάτα και τα μήλα που έχουν κολλήσει πάνω της, ώστε η σφολιάτα να αποτελέσει τη βάση του γλυκού μας. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή σαντιγί ή με στραγγιστό γιαούρτι, που έχουμε ανακατέψει με τριμμένη κανέλλα ή ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού.