Έντονα φωτεινά χρώματα και ιδιαίτερα σχέδια και στα παπούτσια προστάζει η μόδα για το φθινόπωρο που διανύουμε και τον χειμώνα που έρχεται. Μπορείς να φορέσεις από μαύρο, καφέ και λευκό, μέχρι ασημί, κόκκινο, ροζ, γαλάζιο, φούξια, κίτρινο, μοβ, πορτοκαλί και κυπαρισί  παπούτσι ενώ της μόδας είναι και εκείνα με φλοράλ σχέδια, γκλίτερ, αστεράκια και καρό, και δεν λείπουν οι ρετρό και vintage επιρροές από τα 50’s και 60’ς, που θέλουν χοντρά τακούνια, λεοπάρ σχέδια, πουά χρωματισμούς, στρας και φτερά.

Μέχρι και οι γνωστές μας cowboy boots υπακούουν στη μόδα και θα τις δούμε εφέτος σε διάφορα χρώματα, φτιαγμένες με ποικίλα υλικά και διακοσμημένες με ποικίλα στοιχεία. Θα φορεθούν και οι μπότες πάνω από το γόνατο (the knee boots) σε δέρμα (και κροκό), pvc μέχρι διάφανα υλικά, αλλά και εκείνες που παραπέμπουν στα 7ο’ς για μίνι και μίντι φούστες.

Τάση στις μπότες, αλλά και στα μποτάκια που φαρδαίνουν, καθώς και στις γόβες είναι εκτός από τα χοντρά, γωνιώδη και κυλινδρικά τακούνια, τα κορδόνια και τα λουράκια, αλλά και το καρό, το animal prints και το floral, όπως και οι φιόγκοι. Οσες δυσκολεύονται με τις ψηλοτάκουνες γόβες μπορούν να προτιμήσουν τα μικροσκοπικά τακούνια. Μυτερά και flat ή artist -με logos, ανθρωπάκια και γεωμετρικά σχήματα στα τακούνια- και jewellery διακοσμητικά στοιχεία.

Ιδιαίτερες είναι και οι πλατφόρμες, που επίσης θα φορεθούν, όπως και τα αθλητικά, τα οποία κοσμούν μέχρι λογότυπα και φερμουάρ.

Και εφέτος ψηλοτάκουνα και μυτερά flat συνδυάζονται και με διαφανή η χρωματιστά καλτσάκια.

Ότι και αν επιλέξεις να θυμάσαι ότι κομβικό κατά την αγορά ενός παπουτσιού ανεξάρτητα από το που θέλεις να το φορέσεις είναι το να μπορείς να το περπατήσεις, χωρίς να ταλαιπωρείσαι. Τα παπούτσια είναι για να περπατιούνται όχι για να ομορφαίνουν την ντουλάπα σου.