Ένα εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή πιάτο, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, με τρυφερό κοτόπουλο με τραγανή κρούστα.

Υλικά

600 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος ή 4 κομμάτια, χωρίς κόκαλο χτυπημένο για σνίτσελ

2 αυγά

50 γρ. αλεύρι

50 γρ. κεφαλογραβιέρα – παρμεζάνα, τριμμένα

200 γρ. ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα, τριμμένο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το τριμμένο ψωμί με το τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και τις δύο πλευρές κάθε φέτας και την περνάμε αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς τη μετά για να φύγει η περίσσεια ποσότητα. Έπειτα τη βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι ότι είναι περίσσειο να στραγγίξει κα τη βουτάμε στο τριμμένο ψωμί με το τυρί, φροντίζοντας να καλυφτούν καλά και οι δύο πλευρές της. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τόσο ελαιόλαδο, ώστε όταν βάλουμε το σνίτσελ, το λάδι να το καλύπτει μέχρι τη μέση. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνει τραγανή κρούστα πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη. Βγάζουμε το σνίτσελ από το τηγάνι και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και πατάτες βραστές, κομμένες μικρά κομμάτια και περασμένες στο λάδι, που μας έμεινε.