Ενα εύκολο στην παρασκευή, υγιεινό και νόστιμο πιάτο, το οποίο αξίζει να δοκιμάσετε, που μπορεί να καταναλωθεί ως κυρίως αλλά και ως συνοδευτικό.

Υλικά

1/2 κιλoύ µαυροµάτικα φασόλια

1 κιλό σέσκουλα

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

χυµός από 1 λεµόνι

Εκτέλεση

Βάζουµε τα µαυροµάτικα φασόλια σε κρύο νερό για να µαλακώσουν για κάποιες ώρες. Τα σουρώνουµε και τα ρίχνουµε σε βραστό νερό και τα βράζουµε περίπου 30 λεπτά, µέχρι να γίνουν αρκετά µαλακά. Πλένουµε και καθαρίζουµε τα σέσκουλα από τα σκληρά µέρη. Ρίχνουµε τα φύλλα στην κατσαρόλα µε τα φασόλια και τα βράζουµε για 6-7 λεπτά. Χτυπάµε το λεµόνι, το αλάτι και το ελαιόλαδο σε ένα βάζο που κλείνει καλά και περιχύνουµε µε αυτή τη σάλτσα τα φασόλια. Μπορείτε να συνοδέψετε με φέτα ή άλλο λίγο αλμυρό τυρί της αρεσκείας σας.