Επίθεση με μπογιές στη Διεύθυνση Πολεοδομίας Βόρειου Τομέα στον Περισσό πραγματοποίησαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ταξικής Αλληλεγγύης Νέας Φιλαδέλφειας.

Όπως αναφέρουν σε ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου: «Στα τέλη Ιουλίου ξεσπάσανε φονικές πυρκαγιές στην Αττική, η φωτιά που ξέσπασε στο Μάτι συγκεκριμένα σκότωσε πάνω από 90 ανθρώπους. Το δολοφονικό αυτό έγκλημα έχει πολλούς υπαίτιους, αρχικά τους μεγαλοκαπιταλιστές οι οποίοι προκαλούν τέτοια εγκλήματα προκειμένου να εκμεταλλευτούν νέες δυνατότητες που δημιουργούνται με την καταστροφή της φύσης.

https://vimeo.com/284847481

Εν συνεχεία, το ελληνικό κράτος (το οποίο επιχειρεί σε τέλεια συνεργασία με την αστική τάξη) φέρει ευθύνη επειδή οι εγκληματικές του ελλείψεις και αποφάσεις, όσον αφορά τις πυρκαγιές γενικά, αλλά και την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης ειδικότερα, επιφέρουν τα ανάλογα αποτελέσματα. Στη δολοφονία δεκάδων ανθρώπων στο Μάτι, κομβικό ρόλο έπαιξαν οι εγκληματικές ελλείψεις στα πλαίσια των υποδομών για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και εκκένωσης οικισμών».