Στην προκλητική δήλωση Πολάκη για τους νεκρούς στο Μάτι «που θολώνουν την εικόνα», αλλά και τη γενικότερη διαχείριση της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική από την κυβέρνηση αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης μιλώντας την Κυριακή σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Ο,τι και να πούμε για τον κ. Πολάκη είναι λίγο» επεσήμανε. «Θα έπρεπε να έχει φύγει από τη θέση του εδώ και πολύ καιρό και μετά κι από τη χθεσινή του (σ.σ. την Σαββατιάτικη) δήλωση που προσβάλλει την κοινή λογική των Ελλήνων και την μνήμη των νεκρών» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. «Θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να τον έχει αποπέμψει, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος υπάρχει εκεί για να διχάζει τους Ελληνες πολίτες, το κάνει με το χειρότερο δυνατό τρόπο και δεν δίνει ούτε μία ουσιαστική απάντηση για αυτά τα οποία είπε γραπτώς εχθές» προσέθεσε, μιλώντας στον Alpha 9,89 ο κ. Χρηστίδης. «Είναι ντροπή για οποιαδήποτε κυβέρνηση να έχει ένα στέλεχος που να λέει αυτά τα πράγματα και να τον υπερασπίζονται και βουλευτές και στελέχη» κατέληξε, και αναρωτήθηκε: «Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος στο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος να νιώθει άσχημα με τα όσα είπε ο κ. Πολάκης και να τραβήξει διαχωριστική γραμμή;»

Αναφερόμενος στη διαχείριση της τραγωδίας από την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, επεσήμανε ότι «πέραν της πρόληψης η οποία τελικά φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων», υπήρχε «μία άθλια διαχείριση τη Δευτέρα η οποία είναι μόνο επικοινωνιακή, διότι είδαμε τον κ. Τσίπρα να επισκέπτεται το Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας και να συμμετέχει σε μία σύσκεψη από την οποία δεν καταλάβαμε αν γνώριζε ή δε γνώριζε εάν υπήρχαν νεκροί, είδαμε τον κ. Πολάκη και τους υπόλοιπους υπουργούς, για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες ότι γνώριζαν, να μη συμμετέχουν στη συζήτηση όταν γίνονταν κάποια πολύ κρίσιμα ερωτήματα. Είδαμε ότι είναι μία κυβέρνηση που ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την επικοινωνιακή της προστασία, γιατί και η συνέντευξη Τύπου της προηγούμενης εβδομάδας και η καθυστερημένη κι ενοχική επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Μάτι και φυσικά το ότι έχουμε μία «παραίτηση με δέκα μέρες καθυστέρηση» καταδεικνύει ότι έχουμε μία κυβέρνηση που δεν έχει ούτε τσίπα ούτε ντροπή και δεν έχει και καμία επαφή με αυτό που γίνεται στην κοινωνία.»

Κατά τον ίδιο «ήταν σε άλλο μήκος κύματος η κοινωνία και το πένθος το οποίο έχουν οι Ελληνες και σε άλλο μήκος η κυβέρνηση που επιχειρούσε να πετάξει το μπαλάκι τη μία στο παρελθόν, την άλλη σε τηλεοπτικούς σταθμούς, την τρίτη στον καιρό και την τέταρτη στα αυθαίρετα, ποτέ, όμως, στον εαυτό της.»

Ο κ. Χρηστίδης υπογράμμισε επίσης την προφανή ανάγκη εθνικού σχεδίου, δεδομένου ότι υπήρχαν παραδείγματα ακόμα και στην περίπτωση της πυρκαγιάς της προηγούμενης εβδομάδας όπου η σωστή πρόληψη έφερε αποτελέσματα, όπως στην περίπτωση της μεταφοράς από τον Δήμο Αθηναίων 600 και πλέον παιδιών από τις κατασκηνώσεις. Και κατέληξε: «Πότε βίωσε ξανά τέτοιες πολιτικές επιλογές ας μας πει κάποιος για ποιο λόγο έγινε αυτό, διότι εδώ παρατηρούμε να εξελίσσεται ένα παιχνίδι που δεν δίνει απαντήσεις στους Ελληνες πολίτες, τις οποίες έχουν ανάγκη για να προχωρήσουν στην κάθαρση μετά την τραγωδία, έχει έρθει η ώρα να αφήσουν τα πολλά λόγια. Τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ μας συνήθισε στα πολλά λόγια. Χρειαζόμαστε κάποια στιγμή και λίγες πράξεις».