Οπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη, λέει μια παροιμία που μπορεί να παραφραστεί επί το… αρσενικότερον! Τι εννοώ; Οπου γάμος και χαρά (του Πρίντεζη), ο Βασίλης πρώτος!

Απλώς επειδή ο Σπανούλης είναι ήδη παντρεμένος και συν τοις άλλοις έχει και πέντε κουτσούβελα, δεν έχει λόγο να ζηλεύει τις χαρές του συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, ούτε να αναρωτιέται πότε κι ελόγου του θα γίνει γαμπρός και πατέρας!

Εχει όμως λόγο να αναρωτιέται πώς θα του ξημερώσει η επόμενη μέρα και αυτή την απορία τη μοιράζεται με κόσμο και κοσμάκη: με τους συμπαίκτες του, με τον νέο προπονητή του (Μπλατ), με τους αδελφούς Αγγελόπουλους, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού, ακόμη και με το πράσινο αντίπαλον δέος, ου μην και με τον βασιλιά της εκείθεν του Ατλαντικού πλευράς!

Τον Νικ Καλάθη και τον ΛεΜπρον Τζέιμς εννοώ, διότι τυγχάνει να έχουν μείνει ελεύθεροι και οι τρεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στα σενάρια, στις θεωρίες και στην ίντριγκα που παράγεται πανταχόθεν.

Υπάρχει κιόλας μια σύμπτωση που δεν περνάει απαρατήρητη: ο Τζέιμς είχε ανακοινώσει την περιβόητη «decision» του (να μετακομίσει από το Κλίβελαντ στο Μαϊάμι) σε εθνικό δίκτυο στις 8 Ιουλίου του 2010 και εβδομήντα ώρες αργότερα, μεσούντος του τελικού του Μουντιάλ στο Γιοχάνεσμπουργκ (Ισπανία – Ολλανδία) και λίγο προτού λύσει τον γόρδιο δεσμό ο Αντρές Ινιέστα, βάρεσαν τα σήμαντρα και από Πειραιά μεριά με την απόφαση του Σπανούλη να βγάλει τα πράσινα και να ντυθεί στα κόκκινα.

Εκείνη η μεταγραφή άλλαξε τον ρουν της ιστορίας του Ολυμπιακού και οκτώ χρόνια αργότερα ο Σπανούλης, που περπατάει στα 36, βρίσκεται πάλι μπροστά σε ένα σταυροδρόμι: να αλλάξει ή ομάδα ή ρόλο! Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα τέρας ανταγωνιστικότητας που εμφορείται κιόλας από τις μεγάλες προσκλήσεις, έχω την εντύπωση ότι η (κόκκινη) μπίλια θα κάτσει στο δεύτερο…