Δεν υπάρχει κανένα πιο γλυκό βάσανο από ένα ταξίδι στο κατάστημα καραμελών. Με πολύχρωμες λιχουδιές από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι, τα καταστήματα καραμελών αναδεικνύουν το παιδί σε κάθε αγοραστή, είτε μεγάλωσαν στην εποχή της καραμέλας είτε στην εποχή των μακαρόν και των κέικ.

Αυτά τα καταστήματα προσφέρουν επίσης χαρά και για τους επισκέπτες που είναι εξίσου «κολλημένοι» στο σχεδιασμό και το design. Από μια εργαστηριακή θέση του Papabubble στην Ιαπωνία σε ένα πλούσιο παλιομοδίτικο κατάστημα στη Γαλλία, βρήκαμε φανατικούς Willy Wonka σε φανταστικούς κόσμους σ’ολόκληρο τον κόσμο που συνδυάζουν τη διασκέδαση με τον υψηλό σχεδιασμό.

Αυτά τα καταστήματα φέρνουν επίσης την αίσθηση του χιούμορ στην εμπειρία αγορών, με γλειφιτζούρια και καραμέλες μεγάλης διάρκειας ζωής, καθώς επίσης και με τρελά θέματα, όπως ένα φαρμακείο με καραμέλες (χωρίς συνταγή).

Είτε ψωνίζετε με παιδιά είτε απλά ικανοποιείτε το δικό σας γλυκό «δόντι», αυτά τα καταστήματα καραμελών είναι το τέλειο σημείο για να απολαύσετε. Πάρτε μια περιήγηση σε αυτούς τους εφευρετικούς χώρους που σίγουρα θα σας δώσουν μια λιγούρα!

Candylawa, Σαουδική Αραβία

The Candy Room, Μελβούρνη

Dylan’s Candy Bar, Μαϊάμι

SugarSin, Λονδίνο

Sugarfina, Μπέβερλι Χιλς

Papabubble, Ιαπωνία

Miette Confiserie, Σαν Φρανσίσκο

Méert, Λίλ