Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Παναγιώτης Ρέτσος είχαν δώσει ραντεβού στη Βεστφαλία, σε μια ελληνική μονομαχία με έπαθλο μία θέση στην επόμενη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ντόρτμουντ και Λεβερκούζεν, δύο ομάδες που κάθε χρόνο έχουν ευρωπαϊκή παρουσία, ήθελαν να εξασφαλίσουν για άλλη μια χρονιά το εισιτήριο για τους «χρυσοφόρους» ομίλους. Προσωπικά βάζω σε δεύτερη μοίρα την επιβλητική νίκη της Ντόρτμουντ καθώς το ενδιαφέρον μου στράφηκε στους δύο έλληνες ποδοσφαιριστές.

Ο Παπασταθόπουλος, κυρίαρχος στην άμυνα των γηπεδούχων, όσες φορές χρειάστηκε «καθάρισε» τις φάσεις. Ο Ρέτσος άρχισε το ματς ως αριστερός μπακ και στη συνέχεια, ύστερα από μια αναγκαστική αλλαγή της Λεβερκούζεν, πέρασε στη θέση του στόπερ. Ο 19χρονος αμυντικός υπέπεσε σε πέναλτι ανατρέποντας τον Πούλισιτς, χωρίς όμως επίπτωση για την ομάδα του, καθώς ο τερματοφύλακας Οκζάν απέκρουσε το σουτ του Ρόις.

Στο 60ό λεπτό, πάντως, είδαμε μία φάση με πρωταγωνιστές τους δύο Ελληνες. Ο Παπασταθόπουλος έκανε μία εξαιρετική μπαλιά προς τα αριστερά με παραλήπτη τον Ρόις, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα «σημαδεύοντας» τον Φίλιπ που έβγαινε μόνος μπροστά στον Οκζάν. Ο Ρέτσος πρόλαβε και παραχώρησε κόρνερ, σώζοντας από σχεδόν βέβαιο γκολ τη Λεβερκούζεν.

Ασφαλώς αισθάνεσαι ωραία όταν παρακολουθείς δύο Ελληνόπουλα να είναι αντιμέτωπα σε ένα ντέρμπι του γερμανικού πρωταθλήματος. O Σωκράτης έχει πλέον αποκτήσει τεράστια εμπειρία καθώς αγωνίζεται για έβδομο χρόνο στη Γερμανία, ωστόσο και η πρώτη χρονιά του Παναγιώτη χαρακτηρίζεται κάτι περισσότερο από ενθαρρυντική.