Εκτός από την Ανάσταση του Κυρίου, άλλα τρία χαρμόσυνα γεγονότα σφράγισαν το Πάσχα των Ελλήνων.

Πρώτον, το ταξίδι του υφυπουργού Κουίκ στην Υπασαχάρια Αφρική. Υποθέτω ότι το ταξίδι εστέφθη από απόλυτη επιτυχία στον εκεί ακμάζοντα Ελληνισμό, αφού ο υφυπουργός κατάφερε όχι μόνο να πάει, αλλά και να επιστρέψει.

Δεύτερον, η δήλωση Αντώναρου ότι «γεμίζουν οι μπαταρίες για τη μεγάλη προσπάθεια».

Δήλωση με διπλή αξία.

Οχι μόνο επιβεβαιώνει ότι θα καταβάλει κάποια «μεγάλη προσπάθεια», κάτι το οποίο προσδοκά με ανυπομονησία ο Ελληνισμός ακόμη και της Υποσαχάριας Αφρικής.

Αλλά κι επειδή αποκαλύπτει ότι η «μεγάλη προσπάθεια» θα δουλεύει με μπαταρίες, όπως τα αρκουδάκια στα Jumbo. Σωστή απόφαση διότι όταν κάνεις τόσο μεγάλη προσπάθεια, άντε να ψάχνεις κάθε τρεις και λίγο να βρεις φορτιστή.

Τρίτον, η αποκάλυψη Τσακαλώτου ότι «το νέο ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης (…) θα εκτεθεί στη δημόσια σφαίρα μέσα Απριλίου».

Ο Τσακαλώτος βεβαίως αποφεύγει να εξηγήσει ποιο είναι «το παλαιό ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης» που θα αντικατασταθεί από το «νέο». Μήπως το «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης»;

Επιπροσθέτως δεν διευκρινίζει αν το «νέο ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης» θα δουλεύει κι αυτό με μπαταρία, όπως η «μεγάλη προσπάθεια» του Αντώναρου, ή αν θα παίρνει ρεύμα από την πρίζα.

Αυτά όμως είναι δευτερεύοντα. Διότι η ουσία είναι ότι ο Τσακαλώτος ετοιμάζει κάποια νέα μπουρδολογία –όπως κι αν λέγεται, όπως κι αν λειτουργεί…

Την οποία φυσικά θα πληρώσουμε εμείς –όπως πάντα!..

Τούτων όλων δοθέντων, η κυβέρνηση έκρινε σκόπιμο να φέρει πίσω τον Πρωθυπουργό από «την ακριτική Τήλο, το ανατολικότερο σύνορο της Ευρώπης».

Αφενός επειδή δεν είχε λόγο να φυλάει άλλο στην Τήλο τα σύνορα της Ευρώπης, διότι, σύμφωνα με τον χάρτη, τα σύνορα είναι αλλού. Τζάμπα κόπος, λοιπόν.

Αφετέρου επειδή οι Τούρκοι είναι παμπόνηροι και δεν εμφανίζονται ποτέ εκεί όπου φυλάει ο Τσίπρας. Στην Τήλο εκείνος; Τη Ρω χτύπησαν οι Τούρκοι!

Διότι, όπως θα έλεγε και ο «Μολών λαβέ», κάτι τέτοια μας κάνουν από την εποχή του Πήλιου Γούση. Δεν χτυπούν ποτέ εκεί που φυλάμε, αλλά εκεί που τα έχουμε αφήσει αφύλακτα.

Ετσι το νέο σχέδιο της κυβέρνησης είναι απλό. Ο Τσίπρας θα πει ότι πάει για Πρωτομαγιά στον Πολάκη στα Χανιά, αλλά στην πραγματικότητα θα κρύβεται στο Καστελλόριζο.

Και μόλις εμφανιστούν οι Τούρκοι, θα πεταχτεί όρθιος κι απειλητικός –αν δεν έχει τελειώσει η μπαταρία…

Διαφορετικά, στη θέση του θα πεταχτεί ο Αντώναρος που πρόλαβε και τη γέμισε!..