Ηταν μιάμιση το μεσημέρι και στη Σταδίου είχε κίνηση. Το ραντεβού μου κοντά στα παλιά μας γραφεία είχε αργήσει, βολτάριζα, ξαφνικά ακούω φωνές. «Εβγα έξω ρε», τέτοια. Πλησιάζω, μια ομάδα αγριεμένων τύπων χτυπάει και κλωτσάει ένα αυτοκίνητο. Ο οδηγός έχει προλάβει να κλειδωθεί μέσα. Οι τύποι έξαλλοι, φωνάζουν και σπάνε. Στο πεζοδρόμιο μαζεύονται περαστικοί. Κάποια στιγμή ανάβει πράσινο, τα μπροστινά αυτοκίνητα προχωρούν, ο ταλαίπωρος οδηγός βρίσκει διέξοδο, αναπτύσσει ταχύτητα και φεύγει, το μισό πίσω μέρος του αυτοκινήτου του είναι κατεστραμμένο.

Οι περαστικοί αναρωτιούνται τι συμβαίνει. Η Αστυνομία άφαντη. Η ομάδα δεν χάνει χρόνο, περπατά ανάποδα στη μέση της Σταδίου ανάμεσα στα αυτοκίνητα και κοιτάζει τα παρμπρίζ. Γρήγορα βρίσκουν το επόμενο θύμα, αυτή τη φορά ανοίγουν την πόρτα του οδηγού και τον βγάζουν έξω, τον σπρώχνουν και τον βρίζουν, κάποιος του δίνει μία, ένας άλλος λέει όχι βία, μόνο τα αυτοκίνητα θα σπάμε, ναι, ναι, συμφωνούν οι άλλοι, μόνο το αυτοκίνητο θα σπάσουν, ο οδηγός κοιτάζει έντρομος, όταν εκτονωθεί η οργή των τιμωρών τού λένε «μπες μέσα και φύγε όπως είσαι», εκείνος δεν περιμένει να του το πουν δεύτερη φορά και εξαφανίζεται. «Τι έγινε;» ρωτάει ένας δίπλα μου, «δεν ξέρω», απαντάει μια κυρία, «αλλά όλα έγιναν στα καλά καθούμενα, χωρίς λόγο, το καταλαβαίνετε, χωρίς λόγο».

Κάποιος ισχυρίστηκε ότι ήταν απεργοί ταξιτζήδες που έψαχναν τα αυτοκίνητα με το σήμα της Uber και απένεμαν επιτόπου δικαιοσύνη, αλλά εγώ δεν το πιστεύω, προβοκάτσια θα ‘ταν σίγουρα. Ο πρόεδρος Θύμιος άλλωστε είναι σπαθί, μια φορά του τηλεφώνησα για να του πω ότι ένας ταξιτζής είχε εισπράξει υπερβολικό κόμιστρο από μια ξένη κι εκείνος χάλασε τον κόσμο να βρει τον δράστη, «φίλε, αυτοί δεν έχουν θέση ανάμεσά μας» με διαβεβαίωσε, προσθέτοντας ότι για όλα φταίνε τα Μνημόνια. Είμαι σίγουρος λοιπόν ότι και τώρα, αν κάποιος επαγγελματίας από τον συμπαθή κλάδο έχασε την ψυχραιμία του και κατέφυγε στην αυτοδικία γυρεύοντας το δίκιο του, ο πρόεδρος θα τον επαναφέρει στην τάξη και θα του εξηγήσει με επιχειρήματα ότι δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα, χρειάζεται διάλογος, γόνιμη αντιπαράθεση απόψεων, είμαστε Ελληνες εμείς ρε, θα του πει, ανώτερη φυλή.