Σε ένα ποδόσφαιρο που ακόμα αναζητεί λύσεις σε πρωτόλεια ζητήματα και βυθομετρεί τη μοίρα του, θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον η εφαρμογή του VAR από τη νέα σεζόν.

Εικόνες από τα προσεχώς της Σούπερ Λίγκας παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες με αφορμή το πέναλτι που καταλογίστηκε από τον διαιτητή Καραντώνη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ξάνθη.

Ηταν ή δεν ήταν παράβαση ο τρόπος που έπεσε ο νεαρός Φασίδης πάνω στον Φορτούνη, ο οποίος έπεσε στο έδαφος;

Αν υπήρχε λοιπόν το VAR και ο ρέφερι που είχε οριστεί να βρίσκεται μπροστά στην οθόνη του βίντεο ήταν ο καθηγητής διαιτησίας Περικλής Βασιλάκης, δεν θα συνέβαινε απολύτως τίποτα. Ο Βασιλάκης, όπως εξήγησε και στην «Αθλητική Κυριακή», συμφωνεί με την απόφαση του Καραντώνη.

Ας υποθέσουμε τώρα πως στη θέση του Βασιλάκη βρισκόταν ο συνάδελφός του Ναούμ Μιντιούρης. Στην περίπτωση αυτή και σύμφωνα με τη θέση που διατύπωσε για τη φάση, θα ειδοποιούσε τον Καραντώνη πως η απόφασή του είναι πιθανόν λανθασμένη. Ο Καραντώνης θα έβλεπε ξανά τη φάση.

Τι πιστεύετε πως θα ακολουθούσε; Με δεδομένο πως ο συγκεκριμένος ρέφερι έχει δώσει έξι πέναλτι στα οκτώ παιχνίδια που έχει διαιτητεύσει, δεν είναι δύσκολο να προβλέψετε τη συνέχεια όπως και τα σχόλια των ανθρώπων που πιστεύουν πως η εντοπιότητα του διαιτητή πρέπει να επηρεάζει τις αποφάσεις του.