Στο εθνικό άθλημα της πολιτικής παρλαπίπας εμφανίστηκε εσχάτως νέα ομάδα στο γήπεδο: οι ροκανιστές!

Ακούν συνήθως σιωπηλά ή συγκαταβατικά τις ιερεμιάδες των πολλών κατά της κυβέρνησης. Κι αποφαίνονται με μυστηριώδες ύφος:

– Πάντως ο Τσίπρας ροκανίζει τον Μητσοτάκη. Θα δούμε!

Κι επειδή αντιλαμβάνονται ότι οι υπόλοιποι τους κοιτούν αιφνιδίως με το βλέμμα συμπόνιας που δικαιούνται όσοι χρειάζονται συμπόνια, σπεύδουν να διευκρινίσουν:

– Δεν λέω πως δεν θα κερδίσει η ΝΔ αλλά να δούμε…

Η προτροπή δεν έχει νόημα. Μόνο ο υπαινιγμός.

Διότι προφανώς θα δούμε ό,τι είναι να φανεί. Απλώς προς το παρόν κανείς δεν έχει ροκανίσει κανέναν διότι τίποτα δεν έχει ροκανιστεί.

Από όλες τις ενδείξεις και μετρήσεις που έχουμε στη διάθεσή μας οριακά μπορεί κανείς να παρατηρήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρείται ακόμη στα επίπεδα μιας υπαρκτής δύναμης.

Τίποτα άλλο. Τα άλλα σκαρφαλώνουν σε δέντρα και τρώνε μπανάνες!

Ασφαλώς επίσης όλα μπορούν να συμβούν στη ζωή και την πολιτική.

Εχουμε μάλιστα και προηγούμενο στην Παλαιστίνη, πριν δυο χιλιάδες χρόνια. Τον έναν τον έλεγαν Λάζαρο και τον άλλο Ιησού.

Αλλά αφού ούτως ή άλλως θα δούμε ό,τι δούμε, τι ζόρι τραβούν οι ροκανιστές για το αν «ο Τσίπρας κλείνει την ψαλίδα»;

Καταρχήν μεταξύ τους συγκαταλέγονται οι προπαγανδιστές του Μαξίμου. Λογικό. Οσο ζουν, ελπίζουν. Τι θέλατε να πουν δηλαδή; Χάσαμε και φεύγουμε;

Από κοντά διάφοροι ασυνείδητοι που πόνταραν στον ΣΥΡΙΖΑ ή (ακόμη χειρότερα) στην αναμπουμπούλα, την αναταραχή και την αστάθεια που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέστε κι εκείνους που «τα βρήκαν» εν τω μεταξύ με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θέλουν τώρα πολιτική αλλαγή, ακόμη λιγότερο μια καθαρή νίκη της αντιπολίτευσης.

Τελειώσαμε; Οχι!

Διότι υποψιάζομαι ότι εκτός των παραπάνω, οι ροκανιστές είναι και η νεότερη εκδοχή των «συνεννοησάκηδων».

Οπως οι «συνεννοησάκηδες» ήθελαν να διευκολύνουν τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι κι οι ροκανιστές επιθυμούν να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στα μαλακά.

Να διευκρινίσω κάτι. Θεωρώ και τη μια και την άλλη επιδίωξη απολύτως θεμιτές. Αρκεί βεβαίως να είσαι ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι αν δεν είσαι ΣΥΡΙΖΑ τι σε κόφτει με τι κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν η κυβέρνησή του θα πέσει στα μαλακά;

Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα που οδήγησε στην εξαφάνιση των «συνεννοησάκηδων» και τώρα πλήττει τους ροκανιστές.

Διότι όταν σφίγγουν τα γάλατα κάθε δημοκρατία καταλήγει στο αναπόφευκτο και ξεκάθαρο ερώτημα: ναι ή όχι στην κυβέρνηση;

Από εκεί και πέρα βεβαίως δεν μπορώ να αμφισβητήσω ότι το επάγγελμα του «χρήσιμου ηλίθιου» αποδεικνύεται πιο ελκυστικό απ’ όσο νόμιζα!