Το Καρπενήσι είναι όμορφο όλες τις εποχές του χρόνου (κάτι που μαρτυρά και το βίντεο που θα δείτε). Ιδανικός προορισμός για εκδρομή μικρής ή μεγάλης διάρκειας. Τα Χριστούγεννα όμως, οι «Γιορτές Χειμώνα», δίνουν μία ακόμη αφορμή για απόδραση από τη γκρίζα καθημερινότητα.

Βραδιές μουσικής, θεάτρου, street parties με πολύ μουσική αλλά και πολλά άλλα δρώμενα για τα παιδιά, περιλαμβάνονται σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή.

Ξεχωρίζουν, η συναυλία του Κώστα Χατζή (το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο) και βέβαια η εντυπωσιακή Νύχτα των Ευχών! Αυτήν την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, από τις 7.30 μ.μ. και μετά ο ουρανός του Καρπενησίου θα γεμίσει από πολύχρωμα φαναράκια γεμάτα ευχές και κρυφές επιθυμίες που θα πετάξουν ψηλά με την ελπίδα να γίνουν πραγματικότητα στο νέο έτος.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 12 το μεσημέρι, η κεντρική πλατεία Καρπενησίου θα υποδεχθεί τον Άγιο Βασίλη φορτωμένο με δώρα για τους μικρούς φίλους, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου θα πλημμυρίσει το κέντρο της πόλης με πρωτοχρονιάτικες νοσταλγικές μελωδίες. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Παναγία» θα αναλάβει την… τροφοδοσία των καλεσμένων κερνώντας ζεστό τραχανά και τσιπουρόμελο.

Λίγες ημέρες μετά, ο αγιασμός των υδάτων θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης.

Το πλήρες πρόγραμμα θα το βρείτε εδώ http://www.karpenissi.gr/ekdiloseis/giortes-xeimwna/

Photo credit: Δήμος Καρπενησίου (facebook)