Εκδήλωση αφιερωμένη στο δοκιμιακό και στοχαστικό έργο του δημοσιογράφου Μπάμπη Κλάρα «για έναν κοινωνικό ανθρωπισμό» οργανώνει η Ομάδα Μελέτης του έργου του την Παρασκευή (18.30) στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).

Ο Κλάρας, που υπήρξε διευθυντής της εφημερίδας «Βραδυνή» και σπουδαίος διανοούμενος της εποχής του, ήταν αδελφός του Αρη Βελουχιώτη (Θανάσης Κλάρας), γεννήθηκε στις 30 Απριλίου του 1910 και πέθανε στις 19 Δεκεμβρίου του 1986.

Στην εκδήλωση, ομιλητές θα είναι ο τραπεζικός Γιώργος Χάλαρης, ο καθηγητής Βιοφυσικής στο Πανεπιστήμιο Lyon 1 Δημήτρης Μαϊντάς (που θα έχει και τον συντονισμό), η συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου, ο διευθυντής του CNRS Paris Βαγγέλης Καραμπελιάς και ο καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής του ΕΚΠΑ και ποιητής Ξάνθος Μαϊντάς.

Προλογίζουν ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, ο πρώην υπουργός και πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής της Ιατρικής Χρήστος Κίττας, ενώ εκ μέρους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα χαιρετίσει η πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου.