Η είδηση έσκασε σαν βόμβα: ο Αχαρναϊκός τιμωρήθηκε ξανά με αφαίρεση 27 βαθμών και άρα συνεχίζει το πρωτάθλημα με -51 βαθμούς, αν αναλογιστούμε ότι έχει νικήσει τον Απόλλωνα Λάρισας. Είναι φανερό ότι η Β’ Εθνική, η Football League αν προτιμάτε, έχει και τούτη τη σεζόν τα θέματά της. Γιατί ο Αχαρναϊκός πήρε χαρτί για να δώσει το «παρών» στο πρωτάθλημα. Πώς αλήθεια προέκυψαν τόσες οφειλές τώρα; Το -27 βγαίνει από το -3×9, γιατί εννιά είναι οι παίκτες που τους οφείλονται χρήματα και υπάρχουν εκκρεμότητες. Για κάθε παίκτη -3 βαθμοί! Περιθώριο χρονικό να τακτοποιηθεί το ζήτημα είναι μέχρι την Παρασκευή, αλλιώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της διάλυσης. Ξαναρωτάμε το εξής: Εδωσε η ΕΕΑ πιστοποιητικό στη συγκεκριμένη ομάδα; Αν ναι, πώς προσπέρασαν τις σημαντικές εκκρεμότητες που υφίστανται;

Εδρα

Μπόλικη κουβέντα έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες για την έδρα της εθνικής ομάδας ή, αν προτιμάτε, για το γήπεδο που πρέπει να τη φιλοξενεί. Να είναι άραγε το Καυτανζόγλειο; Ή μήπως το ΟΑΚΑ; Αμφότερα τα στάδια έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν και αν εξαιρέσουμε κάποιες περιπτώσεις (όπως το 1-0 επί της Ρωσίας που χάρισε την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του ’94), δεν νομίζουμε ότι έφεραν γούρι. Αχανή, με κουλουάρ, άρα με αρκετή απόσταση ανάμεσα στις εξέδρες και στο χορτάρι. Στο κάτω κάτω, ένα μίνι γκάλοπ ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές μάλλον θα έλυνε αρκετές απορίες για το πού επιθυμούν να αγωνίζονται και πού νιώθουν περισσότερο ζεστά σε επίπεδο έδρας.

Εθνικός

Ενα πρόβλημα που χρονίζει και ταλανίζει τον κόσμο του πάνω από 15 χρόνια οδεύει προς τη λύση του. Με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής Πειραιά, παραχωρείται χώρος στο Δημοτικό Κτήμα Σχιστού, προκειμένου να δημιουργηθεί το νέο γήπεδο των Μπλε.

Αυτό που μένει είναι να τελειώσουν κάποιες νομικές εκκρεμότητες και μετά θα ψηφιστεί η παραχώρηση έκτασης 25-30 στρεμμάτων, σύμφωνα και με την εισήγηση του δημάρχου της πόλης Γιάννη Μώραλη. Αν όλα τα ανωτέρω συμβούν, τότε ο Εθνικός θα μπορεί να ατενίζει το μέλλον με προοπτική και όχι να ταλαιπωρείται σε γήπεδα που δεν ταιριάζουν με την ιστορία και την αναμφισβήτητα βαριά φανέλα του.

Ηρακλής τσέπης

Ο τούρκος ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου δίνει ξανά μάχη να κρατηθεί στη ζωή, καθώς υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία. Ο Σουλεϊμάνογλου νοσηλεύεται στην Κωνσταντινούπολη και η κατάστασή του κρίνεται πολύ σοβαρή.

Ο παλιός αρσιβαρίστας ταλαιπωρήθηκε τους τελευταίους μήνες από σοβαρά προβλήματα υγείας (έκανε μεταμόσχευση ήπατος) λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και τώρα δίνει έναν ακόμη κρίσιμο αγώνα –ίσως τον κρισιμότερο.