Εξ οικείων τα βέλη για τον Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα εις διπλούν. «Η ελπίδα χάθηκε», δήλωσε στο thetoc.gr ο Γιώργος Κιμούλης, προσθέτοντας πως δεν έχει απογοητευτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο ο ίδιος: «Μόνο εμένα; Εδώ έχει απογοητεύσει τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ…» είπε χαρακτηριστικά. Το αφήγημα Τσίπρα για έξοδο από τα Μνημόνια διέλυσε παράλληλα με μία κουβέντα του ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος επίσης είχε στηρίξει φανατικά τον ΣΥΡΙΖΑ: «Τον Αύγουστο του 2018 δεν θα βγούμε από το Μνημόνιο, αλλά θα αλλάξουμε κελί» είπε στο «Πρώτο Θέμα». Και στις δύο περιπτώσεις βέβαια φαίνεται να ισχύει το γνωστό ρητό «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα»…

Οι καναλάρχες

πάνε Μαξίμου

Ενα σημαντικό ραντεβού, το οποίο παρασκηνιακά κυοφορείται εδώ και καιρό, φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στο Μαξίμου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου θα περάσουν οι ιδιοκτήτες των νυν τηλεοπτικών σταθμών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη συνάντηση θα είναι παρόντες εκτός του Αλέξη Τσίπρα, οι υπουργοί Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ το αντικείμενό της δεν είναι άλλο από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Η κυβέρνηση, ως γνωστόν, βιάζεται και θέλει να προχωρήσει εντός του έτους τον διαγωνισμό, με τις πανελλαδικές άδειες να έχουν κλειδώσει στον αριθμό «7».

Νέο σποτάκι προεκλογικό

Τι κοινό έχουν ο Τσίπρας, ο Τόσκας και ένα… λυκόσκυλο; Και οι τρεις πρωταγωνιστούν στο νέο (προεκλογικό ξανά;) σποτάκι του Μαξίμου για την ασφάλεια και τις επιτυχίες της Αστυνομίας, με το οποίο η κυβέρνηση εμμέσως απαντά στις αιτιάσεις της ΝΔ για ανομία και ανασφάλεια. Το λυκόσκυλο ασφαλώς δεν είναι παρά ένα από τα λαγωνικά της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία συνδράμουν τις επιχειρήσεις της κατά των ναρκωτικών ή τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.

«Γνώμονας της πολιτικής μας για την ασφάλεια είναι μία σύγχρονη Αστυνομία πλάι στον πολίτη και απέναντι στην εγκληματικότητα. Η νέα αντιεγκληματική πολιτική έχει ήδη απτά αποτελέσματα», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter για το βίντεο ο Πρωθυπουργός, στον οποίο φιλοξενούνται δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Κλείνει δε με τον… γνωστό τρόπο, όπως τα αντίστοιχα προηγούμενα: «Ηταν δίκαιο και έγινε πράξη», με τη φωνή Τσίπρα.