Σε ποινή κάθειρξης επτά ετών με αναστολή καταδίκασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τον χρυσαυγίτη τραμπούκο Χρήστο Ζέρβα, μετακλητό υπάλληλο στο γραφείο του αρχηγού της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή.

Ο χρυσαυγίτης δικαζόταν για την επίθεση κατά του φοιτητή Αρχιτεκτονικής Αλέξη Λάζαρη τον περασμένο Μάρτιο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων και κρίθηκε ένοχος, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, για ληστεία (κακούργημα) και επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθώς το δικαστήριο μετέτρεψε την πλημμεληματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ο δικαστής αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη επιβάλλοντας τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας, ύψους 2.000 ευρώ και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο κατηγορούμενος χρυσαυγίτης αναγνωρίστηκε ως ο δράστης της επίθεσης, ενώ απολογούμενος αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται.