Η νέα BMW X2 έρχεται να συμπληρώσει το παζλ των πιο σύγχρονων SUV, ανάμεσα στην Χ1 και την μεγαλύτερη Χ3.

Η BMW αυξάνεται και πληθαίνει σε SUV. Διαθέτει στη γκάμα της μια πληθώρα επιλογών, από μικρά έως και μεγάλα με πολυτελή χαρακτηριστικά.

Σήμερα, η βαυαρική φίρμα κάνει ακόμη μια αποκάλυψη. Η νέα BMW X2, το μοντέλο που μπαίνει σφήνα ανάμεσα στην Χ1 και την καθιερωμένη εμπορικά Χ3. Σύμφωνα με την BMW, η BMW X2 απευθύνεται κυρίως σε ένα νεανικό ηλικιακά κοινό.. Οι συγκεκριμένοι πελάτες ζουν σε αστικές περιοχές, είναι ενεργοί, δραστήριοι και πλήρως συνδεδεμένοι με τον ψηφιακό κόσμο.

Η εμφάνιση της BMW X2 πατάει στο σχεδιαστικό DNA της φίρμας, θυμίζει μια μικρή Χ3 ενώ οι νευρώσεις, τα κουπέ στοιχεία – στο πίσω τμήμα – και οι επιβλητικές γραμμές είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου.

Πληθώρα και οι επιλογές σε επίπεδο εξοπλισμού. Σαφώς, την παράσταση κλέβει το BMW Connected με τις υπηρεσίες BMW ConnectedDrive, που διατίθενται προαιρετικά για την BMW X2. Στη λίστα προαιρετικών επιλογών προστίθεται και το πλήρως έγχρωμο BMW Head-UpDisplay.

Ο πίνακας οργάνων και οι μεγάλες οθόνες αποτελούν πρόσθετες πινελιές και προδίδουν την ψηφιακή τεχνογνωσία της BMW.

Η BMW X2 προσφέρει επίσης τεχνολογίες αιχμής στον τομέα συστημάτων υποστήριξης οδηγού. Για παράδειγμα το σύστημα Traffic Jam Assistant ξεκουράζει τον οδηγό σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας με συχνά ‘stop/start’.

Το μοντέλο θα εφοδιάζεται με κινητήρες TwinTurbo. Εφαλτήριο μοτέρ θα είναι η βενζινοκίνητη BMW X2 sDrive20i με 192 ίππους και μέση κατανάλωση καυσίμου τα 5,5 λίτρα/100χλμ!

Επίσης, οι ντίζελ εκδόσεις X2 xDrive20d πετρελαίου με 190 ίππους – κατανάλωση 4,6 λίτρα/100 χλμ και η X2 xDrive25d πετρελαίου με 231 ίππους θα αποτελέσουν την ραχοκοκαλία των συγκεκριμένων κινητήρων.

Και τα δύο πετρελαιοκίνητα μοντέλα διατίθενται στάνταρ με σύστημα τετρακίνησης xDrive και οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic.

Και σε αυτό το μοντέλο θα υπάρχουν οι εκδόσεις ΜSport, τους BMW X2.

Το Traffic Jam Assistant αποτελεί τμήμα του προαιρετικού Driving Assistant Plus, που περιλαμβάνει μία σειρά συστημάτων υποστήριξης βασισμένων σε κάμερα. Το προαιρετικό Parking Assistant είναι σχεδιασμένο για να κάνει πιο άνετη τη ζωή του οδηγού της BMW X2, καθώς αναγνωρίζει αυτόματα κατάλληλους χώρους στάθμευσης, ενώ εάν αυτός το επιθυμεί, μπορεί ακόμα και να παρκάρει το όχημα αυτόματα, σε παράλληλους χώρους.