Το κύμα της ρατσιστικής βίας σαρώνει πλέον περιοχές της Αττικής και έχει ανοίξει νέος κύκλος αιματηρών επιθέσεων από ομάδες φασιστών που λειτουργούν με τακτικές ταγμάτων εφόδου.

Λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση το περασμένο Σάββατο στον Ασπρόπυργο, όπως αποκαλύφθηκε χθες, ένα άλλο τάγμα εφόδου, το οποίο συγκροτούσαν περίπου 12 άτομα, εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση στην περιοχή της Λαμπρινής: Οι δράστες περικύκλωσαν τον 30χρονο Ουσμάν Μοχάμεντ την ώρα που έφευγε από τη δουλειά του και σύμφωνα με καταγγελία της πακιστανικής κοινότητας και της ΚΕΕΡΦΑ όρμησαν για να τον λιντσάρουν, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Στο μεταξύ, στην περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με καταγγελίες, έχουν γίνει τουλάχιστον 60 επιθέσεις και η Αστυνομία μέχρι τώρα δεν έχει προχωρήσει σε συλλήψεις. Η πρόσφατη δολοφονική επίθεση εις βάρος του μετανάστη στον Ασπρόπυργο δεν ήταν τυχαία ως προς την επιλογή του προσώπου. Τα μέλη του τάγματος εφόδου, που δρα οργανωμένα στην περιοχή, τον είχαν «σταμπάρει» καθώς βοηθούσε συμπατριώτες του. Ο ίδιος στην Αστυνομία αναγνώρισε έναν απο τους δράστες, δίνοντας στην Αστυνομία υλικό για την εξάρθρωση του πυρήνα εφόδου.