Το νέο Nissan LEAF έρχεται στην Ευρώπη, ένα μοντέλο που θέτει υψηλά στάνταρ στην ηλεκτροκίνηση.

Όπως αναφέρει η ιαπωνική φίρμα, το Nissan LEAF είναι το ηλεκτροκίνητο μοντέλο με τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων παγκοσμίως. Προσφέρει μεγαλύτερη εμβέλεια κίνησης, δυναμικό σχεδιασμό, προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού, αλλά και βελτιωμένη συνδεσιμότητα.

Το νέο Nissan LEAF προσφέρει μια βελτιωμένη εμβέλεια 378 χιλιομέτρων* με μία μόνο φόρτιση, επιτρέποντας στον οδηγό του να απολαμβάνει μεγαλύτερες διαδρομές, διασυνδεδεμένες με το εκτεταμένο ευρωπαϊκό δίκτυο γρήγορης φόρτισης CHAdeMO.

Προσφέρει 110kW ισχύ εξόδου και 320Nm ροπής ενώ είναι εφοδιασμένο με ευφυή τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένου του προηγμένου συστήματος υποστήριξης του οδηγού ProPILOT για μια πιο άνετη οδήγηση.

Το ProPILOT χρησιμοποιεί το τιμόνι, την πέδηση και την επιτάχυνση για να υποστηρίξει τον οδηγό κατά την οδήγηση σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, σε συνθήκες βεβαρυμμένης κυκλοφορίας, όπως και στον αυτοκινητόδρομο.

Σε χαμηλές ταχύτητες, επιτρέπει στο νέο LEAF να επιβραδύνει αυτόνομα και να ακινητοποιηθεί εκεί που σταματά η κυκλοφοριακή ροή. Εφόσον η ροή επανέλθει, θα αρχίσει να ακολουθεί το προπορευόμενο αυτοκίνητο. Στο νέο LEAF, περιλαμβάνεται και το ProPILOT Park για πλήρως αυτόνομη διαδικασία στάθμευσης.

Επίσης, διαθέτει τη νέα τεχνολογία e-Pedal που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι οδηγούν, αφήνοντάς τους να ξεκινήσουν, να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν αλλά και να σταματήσουν, απλά αυξάνοντας ή μειώνοντας την πίεση που ασκείται στο πεντάλ του γκαζιού. Με αυτόν τον τρόπο καταργείται το φρένο!

Διαθέτει ένα εντελώς ανασχεδιασμένο εσωτερικό, με οδηγοκεντρική φιλοσοφία και συνδυάζει την έξυπνη χρήση του χώρου με την βέλτιστη λειτουργικότητα. Ξεχωρίζει η νέα οθόνη TFT 7 ιντσών, τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto έχουν επίσης ενσωματωθεί για βελτιωμένη συνδεσιμότητα (διαθεσιμότητα, ανάλογα με την αγορά) κ.α.