Ντόμινο σφοδρών αντιδράσεων εξακολουθεί να προκαλεί η αποκάλυψη από «ΤΑ ΝΕΑ» του σχεδίου νόμου του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, για το «κλείσιμο» εκ νέου της αγοράς ταξί στην Ελλάδα και την ουσιαστική κατάργηση των ηλεκτρονικών εφαρμογών (apps), μέσω των οποίων σημαντικό μέρος του επιβατικού κοινού επιλέγει σήμερα ταξί.

Ο υπουργός, έπειτα από τις αντιδράσεις αυτές, φαίνεται να ανακρούει πρύμναν και εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε διορθώσεις. Χθες όμως μετά από αλλεπάλληλες αυτοδιαψεύσεις (και επιθέσεις στα «ΝΕΑ» που έκαναν τις αποκαλύψεις) προσπάθησε να πάρει αποστάσεις από το νομοσχέδιό του –που συντάχθηκε από συγκεκριμένο νομικό γραφείο με υψηλές διασυνδέσεις. Ωστόσο, το νομοσχέδιο όπως πολύ καλά γνωρίζει ο Σπίρτζης, είναι εντελώς δικό του. Ας αναλάβει επιτέλους την «ιδιοκτησία του».

«ΤΑ ΝΕΑ» απλώς αποκάλυψαν το πλήρες κείμενο, ενημερώνοντας το αναγνωστικό τους κοινό. Tο ίδιο θα πράξουν, φιλοξενώντας τις όποιες αλλαγές θα κάνει ο υπουργός, μέχρι την οριστική κατάθεσή του στη Βουλή…

Ολα τα υπόλοιπα δεν αντέχουν σε κριτική.

Οι πόλεις του Αύριο

Την Τετάρτη το Δίκτυο της Αννας Διαμαντοπούλου και το Foundation for European Progressive Studies (FEPS) διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το διεθνές Συνέδριο Greece Forward III. Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης και θα έχει θέμα τις «Προοδευτικές Πολιτικές για τις Πόλεις του Σήμερα και του Αύριο».

Τις εργασίες θα ανοίξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και το πρόγραμμα χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Η πρώτη αφορά την οργάνωση του δήμου και θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Φλωρεντίας Dario Nardella και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Η δεύτερη θα σχολιάζει την ευημερία μέσα από τη διαφορετικότητα, η τρίτη τις επενδύσεις στις πόλεις, και η τέταρτη θα προτείνει λύσεις και προτάσεις για τις πόλεις του μέλλοντος. Στο πάνελ της τελευταίας αυτής ενότητας θα συμμετέχουν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η πρόεδρος του Δικτύου Αννα Διαμαντοπούλου.