Τώρα που ο Πρωθυπουργός μας έγινε εραστής των επενδύσεων, όπως διακήρυξε στη ΔΕΘ, έχω να του κάνω μια πρόταση. Να αξιώσει από τους υπουργούς του που έχουν εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, όπως ο καθηγητής κ. Σταθάκης, ο επίσης καθηγητής και υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, η καθηγήτρια κυρία Φωτίου, ο καθηγητής κ. Παπαδημητρίου και όποιοι άλλοι υπουργοί ή βουλευτές του έχουν καταθέσεις ή επενδύσεις στο εξωτερικό, να φέρουν τα χρήματά τους και να τα επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ετσι ίσως πιστέψουν τα εκατομμύρια των πτωχευμένων Ελλήνων στην αρετή και το ηθικό πλεονέκτημα που ισχυρίζονται ότι έχουν οι ανίεροι σύμμαχοι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ώς τότε τους αφιερώνω το προφητικό έξοχο τραγούδι που ερμήνευσε ο ταλαντούχος καλλιτέχνης Γιώργος Μαρίνος «Είμαι καλός κουμμουνιστής». Και ας πάει στα τσακίδια ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Πρωθυπουργού Καρανίκας, ο πιο διάσημος σύμβουλος ηγέτη από τότε που ο Καλιγούλας έκανε ανθύπατο το άλογό του.

«ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ»*

Είμαι καλός κουμμουνιστής, το -στής παίρνει οξεία, / και έχουμε αμέσως να σκεφτείς ομοιοκαταληξία. / Ψηφίζω πάντα Αριστερά, / καμιά φορά και Κέντρο, / και συμπαθώ τη Δεξιά σαν καρποφόρο δέντρο.

Ρεφρέν: Αριστερά και δεξιά και αριστεροδεξιά, / χειρίζομαι τον μαρξισμό καλά και επιδέξια, / χειρίζομαι τον μαρξισμό καλά και επι-δεξιά

Είμαι συναισθηματικά δεμένος με το Κόμμα, / μια και δεν ήρθε η ώρα μου να παντρευτώ ακόμα, / πλουτίζω όμως μια φορά και τότε λέω αντίο, / ΑΝΤΙΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΙΟΤΙ ΕΠΕΝΔΥΩ.

[Ρεφρέν]

*Από τον δίσκο «Η αγωγή του πολίτου – ευτράπελος προπαγάνδα μετά ιντερμεδίων» των Γιώργου Κριμιζάκη και Γιάννη Κακουλίδη.

Ο Φοίβος Ιωαννίδης είναι τέως βουλευτής