Εμπορική επιτυχία σημειώνει το νέο Volvo XC90, το οποίο προσφέρει πλειάδα νέων συστημάτων που θωρακίζουν σε υψηλό βαθμό της ασφάλεια των επιβατών.

Το Volvo XC90 κατάφερε να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατηγορία, αυτή των μεγάλων SUV, που λόγω της κρίσης, γνωρίζει σημαντική μείωση του μεριδίου της εξαιτίας των φορολογικών επιβαρύνσεων. Συγκεκριμένα, το μεγάλο SUV της σουηδικής φίρμας κατέγραψε από τις αρχές του 2017, 98 ταξινομήσεις, που του χαρίζουν μερίδιο 41,5% στην κατηγορία του (ουσιαστικά, τέσσερα στα δέκα μεγάλα SUV που πωλήθηκαν στην Ελλάδα από την αρχή του έτους είναι XC90).

Να σημειωθεί ότι, το XC90 ήδη από τις πρώτες εβδομάδες που λανσαρίστηκε βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων. To XC90 αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά μοντέλα της φίρμας, που βασίζεται σε νέο πάτωμα, το SPA (Scalable Product Architecture), στο οποίο «πατούν» και τα τρία υπόλοιπα μοντέλα της Σειράς 90 (S90, V90 και V90 Cross Country).

Το νέο μοντέλο βρίθει σε τεχνολογικές καινοτομίες. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το Oncoming Lane Mitigation, το Σύστημα Αποφυγής Οδήγησης στο Αντίθετο Ρεύμα, το οποίο χρησιμοποιεί την ενεργή υποβοήθηση τιμονιού για να συμβάλει στην αποτροπή των μετωπικών συγκρούσεων. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι ενεργό για ταχύτητες ανάμεσα στα 60 και τα 140 χλμ./ώρα.

Επίσης, διαθέτει τη νέα γενιά του συστήματος BLIS, του γνωστού συστήματος επιτήρησης τυφλών σημείων, με στόχο να μειωθεί το ενδεχόμενο συγκρούσεων σε περιπτώσεις αλλαγής λωρίδας, ενώ πλέον στον βασικό εξοπλισμό του XC90 ανήκει και το Pilot Assist, το προηγμένο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της Volvo, ενεργό σε δρόμους με σχετικά καλή σήμανση των λωρίδων κυκλοφορίας στο οδόστρωμα και για ταχύτητα μέχρι τα 130 χλμ./ ώρα.

Το XC90 διατίθεται αποκλειστικά με δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, σε διάφορα επίπεδα ισχύος που κυμαίνονται από 190 ίππους για την πετρελαιοκίνητη D4 έως 421 ίππους, για την T8 Twin Engine υβριδική έκδοση με το πρόγραμμα αναβάθμισης τηςPolestar. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής ξεκινούν από τα 69.970 ευρώ.