Άλλη μια ιταλική φίρμα παρουσίασε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Μια κατηγορία που κεντρίζει το ενδιαφέρον και άλλων γνωστών κατασκευαστών, ακόμη και της BMW.

H Moto Morini δείχνει να προσαρμόζεται στα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής και παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτροκίνητο ποδήλατο. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα αποδίδει 250 Watt, το οποίο μπορεί να ενεργοποιεί ο αναβάτης κατά βούληση. Θα έχει τροχούς 26 ιντσών, ενώ τόσο στο σκελετό όσο και σε άλλα σημεία έχουν χρησιμοποιηθεί πανάλαφρα υλικά, ώστε να διατηρηθεί χαμηλό το βάρος του. Θα κοστίζει κάτι παραπάνω από 2.000 ευρώ .

Hλεκτρικό είναι και το ποδήλατο της Piaggio, το Wi-Bike που παρουσιάστηκε – και συνεχίζει την εμπορική του επιτυχία – πριν από ένα χρόνο . Μάλιστα, το συγκεκριμένο διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ που παρέχει τρία επίπεδα υποβοήθησης πεταλιού (Standard, City, Hill), ενώ χάρη στην αποκλειστική τεχνολογία DEA (Dynamic Engine Assistance) το Wi-Bike μετατρέπεται σε ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα εκγύμνασης. Ο ποδηλάτης θα μπορεί να συνδέει ακόμη και το smartphone με το Wi-Bike μέσω Bluetooth. Ακόμη πιο ξεχωριστό είναι το ποδήλατο της BMW, το Cruise e-Bike Protonic Dark Silver.

Αν έχει ήδη παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό – 300 κομμάτια –το νέο ποδήλατο διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης: Διαθέτει για την κίνηση του μπαταρία 400Wh και υποστηρίζει τα πεντάλ σε τέσσερα διαφορετικά προγράμματα. Προσφέρει ηλεκτρική υποβοήθηση έως την ταχύτητα των 25χλμ/ώρα. Το σύστημα 10 ταχυτήτων διασφαλίζει ιδανική μετάδοση – στην ανάβαση απότομων πλαγιών και σε γρήγορες επίπεδες διαδρομές.